Menevşe'den ATAK yanıtı Türkiye-Lübnan dış politikasını düzelttik

Son günlerde ismi kamuoyunun gündeminden düşmeyen ATAK A.Ş'nin bugüne kadar 650 bin lira para harcayarak Adana'nın tanıtımına hiçbir katkısı olmadığı yönünde sert eleştirilerin gelmesinin ardından ATO meclis üyelerini bilgi sahibi yapan ATO Başkanı Atilla Menevşe, bu tanıtım şirketinin Türkiye-Lübnan dış politikasını düzelttiğini söyledi.

- Son günlerde ismi kamuoyunun gündeminden düşmeyen ATAK A.Ş’nin bugüne kadar 650 bin lira para harcayarak Adana’nın tanıtımına hiçbir katkısı olmadığı yönünde sert eleştirilerin gelmesinin ardından ATO meclis üyelerini bilgi sahibi yapan ATO Başkanı Atilla Menevşe, bu tanıtım şirketinin Türkiye-Lübnan dış politikasını düzelttiğini söyledi.

ERMENİ TURİZM BAKANI ORTAMI GERDİ

Meclis üyelerine ATAK A.Ş konusunda bilgiler veren ATO Başkanı Atilla Menevşe, Lübnan’da Başbakan Hariri ile görüştüklerini ve Lübnan Turizm Bakanı’nın Türkiye aleyhindeki açıklamalarından sonra gerilen ortamı ATAK A.Ş’nin Beyrut gezisinin düzelttiğini söyledi. Konu hakkında meclis üyelerine seslenen Başkan Menevşe Lübnan’da hükümeti koalisyonların yönettiğini, bakanlar arasında Müslüman ve Hıristiyanların olduğunu belirtti. Hıristiyan bakanlar arasında da Ermeni asıllı Turizm Bakanının olduğunu, bu bakanın açıklamalarının iki ülke arasını gerdiğini belirtti.

LÜBLAN BAŞBAKANI TAMİR ETMEK İSTEMİŞ

Lübnan’ın Ermeni Turizm Bakanının 2 ay önce bir beyanat vererek ‘ben Türkiye halkının Lübnan’a gelmesinden ve Lübnan halkının da Türkiye’ye gitmesine karşıyım’ yönünde beyanatlarının olduğunu söyleyen ATO Başkanı Atilla Menevşe, bu bakanın açıklamalarından Lübnan Başbakanının rahatsızlık duyarak Türk Büyükelçisini arayarak ‘bu beyanatlar bakanın kendi şahsi düşüncesidir. Biz bu açıklamasından rahatsızlık duyduk. Bu çıkışı tamir etmek istiyoruz. Siz Türkiye’den bir heyet getirin. Bu vesile ile bende açıklamalar yaparak tamiri yapmış olayım’ dediğini ifade etti. ATAK A.Ş’nin bu yüzden Beyrut’a gittiğini ve ziyarette yapılan açıklamalar ile Lübnan Başbakanın ortadaki sorunu böylelikle gidererek yaptıkları basın açıklamaları ile Türkiye-Lübnan ilişkilerini düzenlediklerini kaydetti.

ATAK A.Ş NE HİZMETLER YAPMIŞ?

ATAK A.Ş’nin kuruluşu ile ilgili meclisi de bilgilendiren Atilla Menevşe, Adana’nın tanıtımının zayıf olduğu ve Adana’nın turist çekmediği eleştirilerinin gelmesinden sonra ATAK A.Ş’yi kurma fikrinin ortaya atıldığını, şirketten gelir beklemediklerini, kendi kaynaklarını temin ederek ayakta kalmasını isteyerek Adana’ya taahhütte bulunup bu şirketi kurduklarını söyledi. ‘Adana sizi bekliyor’ projesi ile 456 bin 768 dolar karşılığı olan reklam ve tanıtım içerikli yazıların gazetelerde çıktığını, 17 milyon sosyal erişimin sağlandığını ve Adana Havaalanına stant kurduklarını, Lübnan’dan heyetin gelip bir heyetin de Lübnan’a gittiğini söyledi.

MENEVŞE İSTANBUL’DA ALİ HAYDAR BOZKURT İLE GÖRÜŞMÜŞ

ATAK A.Ş konusunda eleştirilerin basında yer almasından sonra İstanbul’a giderek Portakal Çiçeği Karnavalı’nın isim babası olan Ali Haydar Bozkurt ile görüştüğünü belirten ATO Başkanı Atilla Menevşe, Ali Haydar Bozkurt’un ATAK A.Ş’nin ilk lansman toplantısında söz verdiği her şeyin arkasında olduğunu ve heyecanını yitirmediğini belirterek desteklerini yeni projeleri için vereceğini söylediğini meclis üyelerine aktardı. ATAK. AŞ’nin yıl  sonuna kadar idare ederek yıl sonunda gelir getiren projeler olmaz ise tasfiyesinin söz konusu olacağının altını çizen Atilla Menevşe, yapacakları işlerden dolayı da hesap vermekten kaçınmadıklarını söyledi.

TULUMBAYA SU KOYDUK, ATO’YU YIPRATMAYIN, BENİ YIPRATABİLİRSİNİZ

ATAK A.Ş’nin yılsonunda sermaye artırımı istemesi halinde meclis üyelerinin tepki göstermesini isteyen Atilla Meneşe, ‘Biz tulumbaya su koyduk sermaye olan 1 milyon lira ile. Adana’ya karşı sorumluluğumuz var. ATAK A.Ş üzerinden beni vurmaya kalkmayın. Seçimler yaklaştı biliyorum. Burada günahı olan birisi varsa o günah benim. Yönetim kurulu üyelerimi tenkit etmeyin. Size bir ağabey nasihati olsun. Siyaseti buraya taşımayın. Önümüzde seçim var. Siz siyasete erken başladınız. Beni yıpratmak isteyebilirsiniz ama ATO’yu kurum olarak yıpratmayın’ dedi.

ATO HİZMET BİNASI’NIN HİKAYESİ

Son günlerin bir başka eleştiri konusu olan ATO hizmet binasının projesi ile ilgili ortaya atılan iddialara da yanıt veren ATO Başkanı Atilla Menevşe, ATO’nun kuruluşunun 100.yılından sonra bir hizmet binası yapılmasına karar verdiklerini ve Seyhan Belediyesi’ne 2014 yılında hizmet binasının avan projesini onaylattıklarını, 2015 yılında da Büyükşehir Belediyesi’nden izin aldıklarını belirtti. Menevşe, 9 Mart 2016 tarihli meclis kararında Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinin D-400 karayolundaki çekme mesafesi yolu olan 25 metreyi belirleyerek karar altına alın Seyhan Belediyesi’nin de bu plana uyduğunu söyledi.

ZENBİLCİ DEVREDE, VALİ DEVREDE… ZEYDAN KARALAR NE DEDİ?

Her iki belediyenin bu meclis kararlarından sonra kendilerinin ATO hizmet binasını yapmalarının mümkün olmadığını görünce odanın Seyhan ve Büyükşehir Belediyeleri hakkında mecliste aldıkları kararlar hakkında yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye gittiklerini ve konunun yargıda olduğunun bilgisini verdi. Sorunu çözmek için bu kez Ankara’da Çevre Bakanlığı’nda lobi yaptıklarını ve orada konuyu eski Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin takip ettiğini belirten Başkan Menevşe, konuyu Adana Valisi’ne götürdüğünü, Valinin her iki belediye başkanı ile görüşerek ‘sorunu çözün dediğini’ kaydetti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendisine ‘hapis cezası getirmeyeceğini bilsem hizmet binasının yer sorununu çözerim’ dediğini de meclis üyelerine aktardı.

2 AYDA SORUNU ÇÖZECEK OLAN KİŞİLER KİMLER?

ATO hizmet binasının yer sorununu çözmek için Halil Avcı Beyin de devreye girip konuyla yakından ilgilendiğini ve çözüm yolu bulamadığını belirten ATO Başkanı Atilla Menevşe, ‘Bazı arkadaşlar bana yetki verin 2 ayda sorunu çözerim’ diyormuşlar. Bunlar dedikodu çıkarıyorlar. Verilim size yetkiyi siz çözün diyoruz ama ortaya çıkmıyorlar’ ifadeleriyle de meclisteki meclis üyelerinden kimi kastettiğini belirtmeden üstü kapalı göndermelerde bulundu.

MENEVŞE’DEN GÖNDERME, ŞABAN BAŞ’TAN ANINDA YANIT

Bu arada ATO Başkanı Menevşe, meclis konuşmasında kendisinden önceki ATO Başkanlarının Sanayi Odası ile aynı hizmet binasını paylaştıkları günlerde ortak kullanımı gerekçe göstererek asansör kullanım ve elektrik ücretlerini istediğini ve bir birlikteliği yaşamadıklarının örneklerini vererek üstü kapalı aynı konuşmayı yaptığı mecliste meclis üyesi olan Şaban Baş’a göndermelerde bulundu. Şaban Baş ise bu eleştirilere söz alarak yanıt verip ‘Tabi ki elektrik parasını isteyeceğim. Siz apartmanda ortak kullandığınız giderlere para ödemiyor musunuz?’ dedi ve bu gibi ucuz politikalara sığınmanın doğru bir davranış olmadığını ifade etti.

AYHAN ŞİRİN’DEN SORULAR…

Atilla Menevşe’nin konuşmasından sonra meclis üyeleri söz alarak ATAK A.Ş üzerinde konuştu. ATO Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi üyesi olan Ayhan Şirin, ‘ATAK A.Ş kurulmasa idi birlik ve beraberlik sağlanamaz mıydı? ATAK A.Ş’lere neden belediyeler katkı sağlamadı. Neden dar isimlerle sınırlı tuttunuz. Neden TÜRSAB’ı dâhil etmediniz? Dedi. Başkan Menevşe bu soruya ‘almadık, gelselerdi, teklif getirmiş olsalardı’ dedi. Menevşe’ye yanıt veren Ayhan Şirin ‘diğerlerine siz gittiniz. Onlar gelip teklif mi sundu’ diye yanıt verdi. Ayhan Şirin ‘hiç eksikliğiniz yok mu sizin? Ben soruyorum genel müdür kaç lira maaş alır? Diyorum. Yanıt vermiyorlar’ dediğinde bu kez Menevşe ‘yanıma gel kulağına söyleyeyim. Burası ATAK A.Ş’nin genel kurulu değil’ diyerek tepki gösterdi. Ayhan Şirin ise ‘benim kulağıma değil herkese açık söyleyin’ diye diretince bu kez Menevşe ‘maaş açıklamak suçtur’ dedi.

KÖYLÜ’DEN  ATAK A.Ş’YE PARA BİTTİ YAKLAŞIMI

ATO Meclis Üyesi olan Fatih Köylü, Menevşe’nin konuşmasından sonra söz alarak ‘görüyorum ki ATAK A.Ş’nin eylem planı yok. Kasadaki paralar bitinceye kadar devam edecekler. Yönetim kurulunu sorumlu tutmayın diyor Sayın Menevşe. ATAK A.Ş’de olanlardan sadece Menevşe’nin haberi var. Yönetim kurulunun yok. Onun için kendinin sorumlu olduğunu belirtiyor. Para bitti arkadaşlar. Biz yapısal eleştiriler getiriyoruz. Yeni ortak mı alacağız? Hayır.. Ne yapacağız. Para bitecek. Haydi eyvallah…’ dedi. Menevşe ise Köylü’nün bu eleştirilerine ‘şirketin tasfiyesine yönetim kurulu oturup alacağı karar ile karar verir. Devam edecek iseler kaynağı da kendileri bulurlar. Bundan sonra ATO para vermeyecek’ dedi.

ŞABAN BAŞ: DEDİKODU YAPMAYIN SAYIN MENEVŞE

ATO Meclis Üyesi Şaban Baş’da ATAK A.Ş konusundaki sorunun biran önce çözülmesi gerektiğini, kendileri döneminde de odanın bazı A.Ş’lere ortak olduğunu istişare eksikliğinin olduğundan bahsederek de ‘Sayın Başkan dedikodu üretmeyin. Konuşmanızı dikkatle dinledim. Bir meclis üyesi çıkıp bana yetki versinler. İki ayda ben ATO hizmet binasını yaptırırım diyor diyerek isim vermeden konuştunuz. Dedikodu size yakışmaz. Kim ise adını verin. Biz de burada size destek verelim. Böyle dedikodu ile idarecilik olmaz’ dedi.