Mersin'de otoyolda trafik kazası: 9 ölü, 30 yaralı

Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık bölümündeki bir otobüsün devrilmesi sonucunda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık bölümündeki bir otobüsün devrilmesi sonucunda 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris'ten Mardin'e gittiği belirtilen 47 NA 767 plakalı otobüs, D-400 karayolunun Aydıncık, Yenikaş köyü bölümündeki Sarıyar Tüneli çıkışında kontrolden çıkarak devrildi. 

Aşırı hız ve kaygan zemin nedeniyle virajı alamayan aracın kontrolden çıkarak bariyerlere çarptıktan sonra devrildiği bildirildi

Kazada 9 kişi öldü, 30 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırıldı. 

Yerlikaya görüntü paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda otobüsün devrilme anını gösteren güvenlik kamerası görüntüsüne paylaştı.  Görüntülerde virajı alamayan otobüsün, aşırı hız ve kaygan zeminde virajı alamayarak sol taraftaki bariyerlere çarptıktan sonra devrildiği görülüyor. 

Yerlikaya, “Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirlerarası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım” dedi. 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da kazanan il merkezine yaklaşık 170 kilometre mesafede meydana gelediğini belirterek, yaralıların çevre ilçeler ve il merkezindeki hastanelere sevk edildiğini bildirdi.  (ajansbizim)