Mevlüt Karakaya'dan AK Parti’ye “Bayrak Şiiri”yle gönderme!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’nın Kurtuluş Bayramını Meclis kürsüsünden kutlarken, AK Parti’nin “Bayrak” konusundaki “ikircikli tavırları”na kamuoyunun dikkatini çekti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Adana’nın Kurtuluş Bayramını Meclis kürsüsünden kutlarken, AK Parti’nin “Bayrak” konusundaki ‘ikircikli tavırları”nı kamuoyunun dikkatine sundu.

ADANALILARIN BAYRAMINI KUTLADI

Karakaya, Adana’nın düşman işgaline karşı verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmasının 94. yıl dönümünde Meclis kürsüsüne çıkarak, vatandaşların bayramını tebrik etti. Karakaya “Adana, 94 yıl önce büyük bir destan yazdı; zafer kazandı. İşgale razı olmayan, zulme hayır diyen, zillete boyun eğmeyen yiğit Adanalıların Zafer Bayramını Milletin Kürsüsünden en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. Fransız-Ermeni işgal ve zulmüne karşı zafer getiren mücadeleyi anlatan Karakaya, “18 Nisan 1920’de Kozan Defterdarı Hamdi Efendi, Mektupçu Ali Rıza Efendi ve Emekli Yüzbaşı Mehmet Bey’in, Fransız-Ermeni çeteleri tarafından fırında yakılarak feci şekilde katledilmeleri, vahşetin boyutunu ortaya koymaya sanırım yeterli olacaktır. Bu zulüm ve işgale daha fazla dayanamayan Adana halkı harekete geçti. Kuvayı Milliye kuvvetleriyle omuz omuza destansı bir kurtuluş mücadelesi verdi! Ve bu mücadeleyi zaferle taçlandırdı” diye konuştu.

AHMET REMZİ YÜREĞİR’İ UNUTMADI

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, zafere giden yolda büyük hizmet ve mücadele veren Sinan Tekelioğlu, Şeyh Cemil Nardalı, Karaisalılı İbo Osman, Mehmet Ağa, Yüzbaşı Selahattin, Süleyman Cerdun, Hasan Akıncı, Niyazi Ramazanoğlu, Yusuf Çavuş gibi kahramanları rahmetle anan Karakaya, işgal kuvvetlerinin ölüm fermanına rağmen vagonda gazete basan, katır sırtında dağıtımını yapan Yeni Adana Gazetesi’nin kurucusu merhum Ahmet Remzi Yüreğir’e ayrı bir paragraf ayırdı.

YASAKLI BAYRAK ŞİİRİYLE AK PARTİ’YE GÖNDERME

Adana’nın kurtuluş bayramında bir 5 Ocak günü “Bayrak Şiiri”ni yazan ve yine bir 5 Ocak günü vefat eden Arif Nihat Asya’yı da unutmayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, ünlü şiirden iki kıta okuyarak konuşmasını şöyle bitirdi.

“Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim. Yer yüzünde yer beğen! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim!’ haykırışıyla biten bu şiiri Arif Nihat Asya, 75 yıl önce Adana’nın Kurtuluş Bayramı gününe denk gelen 5 Ocak’ta yazmıştı. Merhuma Yüce Mevla’dan rahmet dilerken; bu şiiri bugün sakıncalı görüp okullarda yasaklayanların ‘Bayrak sevgisi konusundaki ikircikli tavırlarını’ Büyük Türk Milletinin takdirine bırakıyorum” dedi.


--