Mezun Olduğu İlkokula Kütüphane Yaptırdı

Adana Yüreğir Çatalpınar İlk ve Orta Okulundan yıllar önce mezun olan Diş Hekimi Yakup Andaç, Okula Kütüphane yaptırarak vefa borcunu ödüyor.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlanan açılışa Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı J. Kıd. Üstteğmen İsmail Hakkı Ekiz, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürü Hasan Düzün ve öğretmenler, Çatalpınar Muhtarı Veli Olcan, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Okullarına Kütüphane desteği veren Diş Hekimi Yakup Andaç’a çok teşekkür eden Okul Müdürü Hasan Düzün’ün okul hakkında verdiği genel bilgilerin ardından konuşan Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, kitap okumanın faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğunu söyleyerek iyi bir kitabın iyi bir öğretmen olduğunu, bir kütüphanenin ise binlerce iyi öğretmen olduğunu belirtti. Okula kütüphane yapılmasına vesile olanlara teşekkür ederek kütüphanenin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye’de 1128 civarında kütüphane olduğunu buna karşın 600 bin civarında kahvehane olduğu vurgulayan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Bu oranlara baktığımız zaman kütüphane sayısının artması memnuniyet vericidir. Dijital çağla birlikte kitap okuma oranının düşeceği ön görülüyor olsada, tüm dünyada kitap okuma oranı azalmamıştır. Bir kitabı dijital ortamda okumanın insanları yorduğu, gözleri rahatsız ettiği tespit edilmiştir. Klasik kitabı okumaktan onu incelemekten insanlar vazgeçmiyor. Meslektaşımızın mezxun olduğu okula kütüphane açmasından mutlu olduk. Oda olarak meslektaşlarımıza destek verdiğimiz gibi bu tip hayırlı işlerde de yanlarında olacağız.” Dedi.

Çatalpınar Okuluna kütüphane yapılmasını mahallenin bayramı olarak kabul ettiğini ifade eden Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, konuşmasında “Ben çok açılışta bulundum. Ama okul ve kütüphane açılışlarında gurur ve sevinç duyuyorum. Bu gün okulunuz çok zengin bir kütüphaneye kavuştu. Biz devlet olarak tüm okullarımızın spor salonlarına, laboratuvarlarına, kütüphanelerine kavuşmasını arzu ediyoruz. Ama bunlara sadece devlet değil, STK’lar ve halkımız tarafından da katkıda bulunulmasından sevinç duyuyoruz. Kendi köyünüzden, kendi okulunuzdan yetişmiş bir arkadaşımız size kütüphane kazandırmak için canla başla devletle ortak çalışıyor. Kütüphane Haftasında olduğumuz için bu organizasyonla bu haftayı taçlandırmış oluyoruz. Başta emeği geçen Dt. Yakup Andaç ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara canı gönülden tebriklerimi sunuyorum” diye konuşarak katılımcılarla birlikte kütüphanenin açılış kurdelası kesildi.

Eğitimin çocuk yaşta başladığını bu yüzden ilk ve orta okul öğrencilerinin okuyacak kitap sıkıntısı çekmemeleri için kütüphane tanzim ettiklerini açıklayan diş hekimi Yakup Andaç, yıllar önce mezun olduğu okula, 17 raflı kitaplık, 5 adet çalışma masası, 24 sandalye, bilgisayar, split klima ile yaklaşık 2500 kitap bulunan kütüphane kazandırdı.