MHP'de kongre süreci başladı

MHP Adana'da 12. Olağan Kongre takvimini merkez ilçe Yüreğir ile başlattı. Mevcut Başkan Yıldıray Şener'in adaylığında tek liste çıkarılan kongrede hem partililere hem de AKP ve CHP'ye mesaj verdi…

VARLI’DAN ‘SAYGI’ VURGUSU

“KLAVYE KAHRAMANLARI VAR’

16 Nisan’da bu referandum bitecek. Evet veya hayır çıkacak ama ülkücü hareket Türk milleti var olduğu müddetçe var olacak. Sonuç ne çıkarsa çıksın, milletimizin vereceği karara saygılıyız. Dün MHP yüzde 1, yüzde 3, yüzde 7, yüzde 18 oy aldığında da Türk milletinin vermiş olduğu karara saygı göstermiştir. Demokrasiye, milli iradeye olan saygının gereğidir bu” dedi.

AKP ve CHP’nin hemen her seçim döneminde yaptığı yanlışı da gündeme getiren Muharrem Varlı, “2007’de Meclis’te 367 garabetine izin vermediğimizde CHP bizi AKP’nin arkasında olmakla suçladı. 2010’daki referandumda ise ‘Hayır’ dediğimiz için bu sefer AKP bizi CHP’nin arkasında olmakla suçladı. Şimdi de bizi Hükümete destek vermekle suçluyorlar. Kim kimin arkasında bizi ilgilendirmez. Biz devletin yanındayız. MHP şerefli bir mücadelenin hareketidir. 48 yıllık tarihimizde hep kendi doğrularımızı savunduk, sadece Türk milletiyle birlikte olduk. Bugün de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin liderliğinde ‘Önce ülkem ve milletim’ ilkesinden taviz vermeden aynı yolda yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş da, Çanakkale Şehitlerini rahmetle anarak başladığı kısa konuşmasında, yapılan kongrenin birlik ve beraberliğin artarak devam etmesine ve hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.