MHP'li Karakaya'dan sahte anketlere tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, kirli ve art niyetli çevrelere hizmet amacıyla yapıldığı kuşku götürmeyen anket sonuçlarına tepki gösterdi ve mahkemelerde hesap soracaklarını söyledi.

KİRLİ NİYETLERE HİZMET ARACI

EN BÜYÜK DELİL YİNE KENDİLERİ

MANİPÜLE BÜYÜK BİR SUÇTUR

manipüle edilmesi kamu düzenine karşı işlenen büyük bir suçtur. Ülkemizde kamuoyu araştırmalarının yapılmasına ve sonuçlarının yayınlanmasına ilişkin bir düzenleme yoktur. Sadece anket yasakları kapsamında son 10 gün kala anket sonuçlarının yayınlanması yasağı bulunmaktadır.

“Araştırmacı ve Araştırma Şirketleri tarafından yapılan hata ve hatta hilelere karşı kamuoyu ve siyasal kurumlar tamamen korumasızdır. Uluslararası kurallar gereğince yapılan kamuoyu araştırma sonuçlarının hata payının en fazla +/- % 3 olması istenirken; yüzde 2 hata payı ile sonuç açıkladığını söyleyen birçok firma yüzde 30 ve 40’ları bulan hatalarla sonuçlanan araştırma arsızlıklarını kamuoyundan utanmadan sıkılmadan hala sürdürmektedirler.”

“Milliyetçi Hareket Partisi bu konularda üzerine en fazla oynanan siyasi kurumdur. En son 6 genel ve 4 yerel seçim sonuçları ile seçim öncesinde yayınlanan anketler bunun kesin kanıtıdır. Hata ve yanılma payları bazı firmalarda dönem dönem yüzde 50’lere kadar çıkmıştır. Buna hata demek de doğru değildir; bunlar düpedüz hiledir.”

“Son dönemlerde, belli televizyon kanallarının demirbaş eşyası haline gelmiş, kendisini

başlamışlardır. Türk kamuoyunun bilmesini isteriz ki; Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu yeni nesil yolsuzluk mucitlerini ve bunların ne tür ilişkiler içerisinde olduklarını biliyoruz ve çok yakından takip ediyoruz.”

“Milliyetçi Hareket Partisinin nefesi, bundan böyle, bu yolsuzların ensesinde olacaktır. Bizler