MHP'li Karakaya milyonların sesi oldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya; MHP'nin ısrarla çözüm aradığı işçi, memur, öğretmen, uzman erbaş, itfaiyeci benzeri tüm iş kollarında çalışan veya emekli olup zor hayat şartlarına karşın mücadele veren milyonlarca vatandaşa tercüman oldu.

KARAKAYA ÇAĞRIDA BULUNDU

Satır başlarıyla işte o konuşmadan özet başlıklar:

“DPB’na bağlı memur, işçi, sözleşmeli personel, geçici personel statüsünde çalışan 3 milyon 341 bin kamu çalışanı mevcut. Üzülerek ifade ediyorum ki 3.5 milyona yakın olan kamu çalışanlarımızın neredeyse tamamına yakını mutsuz, sorunlu ve rahatsız durumda. Kamu personeli, işe girme aşamasından emekliliğe kadar hatta emekli olduktan sonra bile adaletsiz bir sistemin içerisindeler.”

“Uzman erbaşlar terörle mücadelede en önlerde, göğüs göğse çarpışan, vatanı için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlarımızdır. Biz MHP Grubu olarak özellikle uzman erbaşlarla ilgili sorunları yakından takip ediyoruz. Bu sorunu, bir Meclis araştırması önergesiyle Genel Kurul gündemine taşımıştık. Yıllardır dertlerini anlatıyoruz, çare arıyoruz, iktidardan bir adım bekliyoruz artık. Orduevlerinden istifade edememektedirler. Lojman sorunu devam ediyor. Uzmanların sözleşmeli statüleri kaldırılmalı ve bu kardeşlerimize kadro verilmesini Sayın Bakanımızdan özellikle rica ediyoruz.”

“Madem taşeron işçilik bir kölelik hâline dönüştürüldü, kamunun bir kesiminde bunu düzeltme ihtiyacı duyuyoruz, peki diğer tarafında KİT'lerde ve belediyelerde bunu neden yapmıyoruz?

POLİSLER İKİ KAT ÇOK ÇALIŞIYOR, YARISI KADAR MAAŞ ALIYOR

ÖĞRETMENLERİN DURUMU

AKADEMİSYENLER DE KADRO BEKLİYOR

İTFAİYECİLİK MESLEK KABUL EDİLMELİ

EMEKLİLER CİDDİ SIKINTI İÇİNDE