MHP Seyhan'da Abdullah Çalışkan krizi

Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi’nde AK Parti’li Abdullah Çalışkan’ın Seyhan ilçesinden aday gösterilmek istenmesi büyük bir krize yol açtı.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu’nun akrabası olduğu öne sürülen AKP Adana eski milletvekili, eski il başkanı ve başbakan eski danışmanı olan Abdullah Çalışkan’a parti tabanından büyük tepkiler yağdı. Partililer ülkücü irade dışında bir seçenek tanımadıklarına işaret ederek acil olarak Genel Merkezin bu yanlıştan dönmesini istediler.

 

Adana kamuoyunun bildiği gibi AK Parti eski milletvekili ve milli görüş geleneğinden gelen Abdullah Çalışkan 23 Ekim 2013 tarihinde Adana’da tüm medya çalışanlarına kendi telefonundan bir SMS göndermiş ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu belirterek kamuoyu desteğini istemişti. 26 Ekim 2013 tarihinde Serinevler Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasına da giren Çalışkan AKP delegelerinin kullandığı oy sonucunda ancak 10.sırada yer alabilmişti.

 

Temayül yoklaması sonrasında ise sıralamaya giremediği için partisiyle ipleri koparma noktasına gelen ve seçim sürecinde delegelere giderek partisiyle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşan, onlardan AK Parti adına oy isteyen Abdullah Çalışkan’ın MHP İl Başkanı tarafından Seyhan Belediye Başkan adayı olarak Ankara’ya götürülmesi ise Milliyetçi Hareket Partisi Adana il teşkilatında soğuk duş etkisi yarattı.

MHP teşkilatı bu girişimle seçimler öncesinde partiye büyük zarar verildiği noktasında görüş birliğine vardılar.