MHP Seyhan ilçe kadın kollarından aşure etkinliği

Milliyetçi Hareket Partisi Seyhan İlçe Kadın Kolları Teşkilatı’nın her yıl yapılan geleneksel Aşure programı kalabalık bir davetli topluluğuna ev sahipliği yaptı.

İlçe Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Parlak katılanlara ayrı ayrı teşekkür ederken Aşure ayını anlamına uygun olarak birlik beraberlik içersinde kutladıklarını belirtti. Yaklaşık 1000 kişiye aşure ikram ettiklerini belirten İlçe Kadın Kolları Başkanı Parlak, Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerimde, kıymet verilen dört aydan biridir. Muharrem ayının mübarek bir ay olduğunu; iyilik, bolluk ve bereket getirdiğini ' ifade ederek uzun yıllardan bu yana devam eden geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Muharrem Ayı mübarek olsun ' şeklinde konuştu.

İlçe Başkanı Yusuf Kanlı;  Allah’a hamdolsun ki, birçok peygamberine lütuf ve inayetiyle ihsanda bulunduğu Muharrem ayına bizleri de ulaştırdı. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem  İslam tarihinde dönüm noktası olabilecek olayların yaşandığı önemli bir aydır" dedi.
Hz. Hüseyin'in ve 70 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin yıl dönümü olan Muharrem ayı ve Aşure gününün İslam âleminde ayrı bir anlamı bulunmaktadır. Bu tür müessif olayların tekrarlanmaması için her zamankinden daha fazla birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız vardır dedi.

Kanlı , Milli hassasiyetlerimizin, toplumsal değerlerimizin, ülke bütünlüğümüzün bozulması noktasında pervasızca yapılanmanın son derece yoğun olduğu bu dönemde Milliyetçi Hareket Partisi tüm hassasiyetleriyle olan bitenlerin farkındadır. Kimse sabrımıza aldanıp ülkücü hareketi sindirdiğini düşünmesin. Her biri Türk Bayrağı olan bu hareketin mensupları cennet mekan Başbuğ Alparslan Türkeş’in çizdiği yolda ezanına, vatanına ve bayrağına dün olduğu gibi bugünde sahip çıkarak şahadet şerbeti içme noktasında tereddüt etmeden hareket edecektir. Bu vesileyle Muharrem ayının tüm İslam âleminin birliğine, dirliğine ve kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum" dedi.

Kuran okunduktan sonra yapılan etkinliklere misafirlere ve esnaflara aşure ikram edilerek devam edildi.

Seyhan ilçe binasında gerçekleştirilen aşure etkinliğine;   Aladağ  Belediye Başkanı Yusuf Baş, Çukurova İlçe Başkanı İbrahim Kara, Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu, Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca, İl Ocak Başkanı Mehmet Ali Arslan, İl Kadın Kolları Başkanı Aylagül Emrahoğlu, Çukurova Belediye Başkan Adayı Ali Uğur Akbaş, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Gülhan, Çukurova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime Direk, Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanı Adalet Eke, Seyhan Belediye Başkan Aday Adayları, Ahmet Erdoğan, Cumali Yücel, H.Nazlı Yakıcı,  Mustafa Akkuş, Mustafa Uğur Kızıl, Süleyman Şimşir ve Turgut Bağdağı,  Şehit Aileleri Dernek Başkanı Melahat Ongun,  MHP il ve ilçe teşkilatları yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.