MHP ve CHP’den “Adana için birlik” mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Yusuf Baş ve Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’nın sorunlarına yönelik çözüm arayışında herkesin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini söylediler.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş’a iade-i ziyarette bulundular. MHP İl Divan Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette, kent ve ülke gündemi üzerinde sohbet gerçekleştirildi. İki başkan da siyasi iktidarın büyük yanlışlarıyla sebep olduğu terör yüzünden ülkenin geldiği noktaya vurgu yaptılar ve bundan büyük üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

AYHAN BARUT

CHP İl Başkanı Ayhan Barut,  “Artık bıçağın kemiğe dayandığı ve sözün bittiği bir noktadayız. Her gün şehitler veriliyor, insanlar katlediliyor. Terör adeta ülkeyi sarmış durumda. Çözüm yerinin meclis olduğunu biliyoruz ama iktidarın gündemi başkanlık sevdası” dedi.

YUSUF BAŞ

MHP İl Başkanı Yusuf Baş da, “Valilere talimat verdiler, operasyonları engellediler. Komutanları itibarsızlaştırdılar, terör örgütüne ricacı konumuna düşürdüler. Sayın Genel Başkanımız bunları çok uyardı. Bugün bizzat Cumhurbaşkanı o yanlışları itiraf etmektedir. Bizim dediğimiz noktaya daha yeni gelmeye başladılar. İşte sonuç, kan ve gözyaşı” diye konuştu.

ORTAK GÜNDEM: ADANA

Baş ve Barut’un mutabık oldukları diğer gündem ise Adana’nın sorunları oldu. Başkanlar, Adana’nın sorunlarıyla alakalı gündeme gelen konulara ilişkin iktidar-muhalefet ayrımı olmadan birleşilmesi gereğine işaret ettiler. Adana’da bu konuda MHP ile CHP’nin siyasi nezaket içinde rahat diyalog kurmasının sevindirici olduğu ifade edildi.

BAŞ: HER SÖZE CEVABIMIZ VAR

Siyasi beyanatlarda yaralayıcı bir dil kullanmaktan kaçınılmasına olan ihtiyaca vurgu yapan MHP İl Başkanı Yusuf Baş, “Her gün şehit verdiğimiz bir süreçte gerginlik olsun istemiyorum. Yoksa her söze cevabımız vardır ve olacaktır” ifadesini kullandı.

CHP’nin ziyareti, oldukça neşeli bir ortamda gerçekleşti. Hayli renkli geçen ve tevazunun hakim olduğu ziyaretin sonunda Yusuf Baş konuklarını il binası dışına kadar uğurladı.