Millet İttifakı'nda karar toplantısı

Toplantı sonunda, "13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşılacak."

Millet İttifakı'nda yer alan partilerin liderleri bir araya gelecek ve "Cumhurbaşkanı adayı ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı" kamuoyu ile paylaşacak. 

Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantı saat 14:00'te başlayacak. Genel başkanlar Kemal Kılıçdaroğlu (CHP), Gültekin Uysal (DP), Ali Babacan (DEVA Partisi), Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi) ve Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi) daha önce belirledikleri gündem çerçevesinde toplanacaklar. 

Millet İttifakı'nda yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart'ta yaptığı açıklamada kendilerine "dayatma yapıldığını" sözleriyle eleştirilerde bulunmuştu. Liderler, 4 Mart'ta olağanüstü toplanarak durum değerlendirmesi yapmışlardı. Ancak bu kez toplantıda beş lider yer almıştı. 

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, bugün yapılacak toplantı gündemine ilişkin şu ifadeler yer almıştı: 

"Bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız." (ajansbizim)