Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı, diğer liderler de cumhurbaşkanı yardımcısı olacak.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. 

Millet İttifakı'nı oluşturan partileri Saadet Partisi Genel Merkezinde yeniden altılı olarak toplandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de krizi çözen uzlaşmanın ardından Kemal Kılıçdaraoğlu (CHP), Gültekin Uysal (DP), Ali Babacan (DEVA), Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi) ve Temel Karamollaoğlu'nun (Saadet Partisi) yanında masadaki yerini aldı. 

Karamollaoğlu, yaptığı kısa açıklamada Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu'nun olduğunu açıkladı. 

Karamollaoğlu, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Diğer liderler cumhurbaşkanı yardımcısı olacak

Kılıçdaroğlu ise Türkiyenin bütün renklerini aynı sofrada buluşturmak için yola çıktıklarını belirterek, "Halil İbrahim sofrası zulmün sona ermesi, hakkın hukukun sona ermesidir. Allahın izniyle bunu hep birlikte başaracağız" dedi. "Türkiye'yi istişare ve uzlaşı ile yöneteceklerini" anlatan Kılıçdaroğlu, "parlamenter geçiş sürecinde millet ittifakının diğer genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır" dedi. (ajansbizim)