Milletvekili Erdinç’ten Adana’ya yeni okul müjdeleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Şükrü Erdinç, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Adana’ya 2013 yılı bütçesine ek ödenekle 60 milyon liralık bir yatırım daha yapacağını duyurdu.

Plan ve Bütçe komisyonun da Milli Eğitim Bakanlığının bütçesi görüşülürken, Adana için 2013 yılı yatırımlarına ek olarak 60 milyon liralık bir bütçe ilave edileceği kaydedildi.

Bu bütçeyle Adana eğitiminin ihtiyacı olan okullar ile pansiyonların yapılacağını bildiren Milletvekili Erdinç, yeni Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarının Adana’da ki eğitim ve öğretimin faaliyetlerinin daha da çoğalmasını sağlayacağını söyledi.

Yatırımlarla ilgili bilgiler veren Milletvekili Erdinç şu açıklamaları yaptı;

 

“Seyhan ilçemize 32 derslikli Gürselpaşa Anadolu lisesi ve yine 32 derslikli İmam Hatip Lisesi yapılacak. Yüreğir ilçemize 16 derslikli Karşıyaka Orhan Çobanoğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kız lisemize 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon ve yine Yüreğir’e 32 derslikli İmam Hatip Lisesi, Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi için ise 300 kişilik öğrenci pansiyonu yapılacak. Çukurova ilçemize 32 derslikli İmam Hatip Lisesi, İmamoğlu ilçemize 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve Ceyhan İlçemizdeki İmam Hatip Lisesi için 200 öğrenci kapasiteli bir pansiyon yapılacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız böylelikle 2013 yılında Adanamıza 60 milyon liralık yatırımı başlatmış olacaktır. Adanalı hemşehrilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu yatırım ayrıca AK Parti hükümetimizin Adana’ya verdiği önemi bir kez daha ortaya koymuş oluyor.”