Milli birliğimiz, beraberliğimiz bir kez daha tescil edildi

Başkan Sözlü, Bakan Çelik ve Vali Demirtaş ile el ele vererek ihanet çetesine karşı net mesaj verdi. ‘Milli birliğimiz, beraberliğimiz bir kez daha tescil edildi’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin tarihin en görkemli, en büyük ve en anlamlı buluşması olduğunu belirtip “Başta Yenikapı meydanı ve 81 vilayetimizdeki mitinglerde milletimiz, dosta, düşmana; ‘Biriz, beraberiz, dimdik ayaktayız’ mesajı verdi. Milli birliğimiz, beraberliğimiz bir kez daha tescil edildi” dedi.


GÖRKEMLİ DAYANIŞMA GURURLANDIRDI


İstanbul Yenikapı’da 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin Adana yansıması da tek ses, tek nefes ve tek yürek olarak gerçekleşti. 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY’nin hain darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, demokrasiden yana tavrını koyan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, muhteşem miting öncesi onbinlerce hemşehrisiyle birlikte şanlı Türk Bayrağını dalgalandırarak, yürüyüş yaptı. Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey bürokratlarıyla birlikte görkemli dayanışma karşısında büyük gurur yaşarken, Adana Ülkü Ocakları’ndan başlayıp, Uğur Mumcu Meydanı’na kadar süren yürüyüşte hemşehrilerini selamlamaktan, onlarla tokalaşmaktan yorulmadı.


İHANET KARŞISINDA MİLLETİMİZ TEK YÜREK OLDU


Vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi şanlı Türk Bayrağı’nı dalgalandıran onbinlerce hemşehrisine seslenen Başkan Sözlü,  FETÖ/PDY ihanet şebekesinin alçaklığını lanetledi, birlik ve beraberlik mesajları verdi, şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileklerini iletti.


İhanet çetesinin 15 Temmuz gecesi büyük Türk Milleti’nin sahip olduğu değerler manzumesini yok etmeyi, milli iradeyi ortadan kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Başkan Sözlü, “Türk polis teşkilatı, kahraman Türk ordusunun kıymetli mensupları, üniforma içine gizlenmiş ihanet şebekesinin üyelerine karşı durdular. Milletimiz, iradesini ve demokrasi tercihini savunma noktasında kararlı duruşunu ortaya koydu. Türk basını, sivil toplumu, halkı gerçekten çok önemli bir duruş gösterdi. Milli birliğimizi, beraberliğimiz bir kez daha tescil edildi. Allah hepinizden razı olsun. Cenabı Allah’a şükürler olsun ki; bu darbe girişimine, bu ihanete karşı milletimiz tek yürek olarak karşı koydu” dedi.


DÜNYAYA NET MESAJ VERİLDİ


Avrupa’da ve gelişmiş demokrasi diye sayılan ülkelerdeki parlamentoların, hükümetlerin, uluslararası demokrasi ve insan hakları örgütlerinin hain darbe kalkışmasını kınamaktan imtina ettiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, bundan dolayı Yenikapı’da ve Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nin dünyadaki yansımanın büyük önem taşıdığının altını çizdi.


Başkan Sözlü, “Başta Yenikapı ve 81 vilayette bir araya gelişimiz, dosta, düşmana Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, aziz milletimizin dimdik ayakta olduğunun, bir ve beraber olduğumuzun mesajıdır. Gerek Adana’da, gerek Yenikapı’da Sayın Cumhurbaşkanı, başbakan ve siyasi liderlerin bir araya gelişi, tarihi bir günün önemini ve vurgusunu işaret etmektedir. Milletimiz, daha çok demokrasi, daha çok hukuk diyerek iradesine sahip çıkmayı sürdürüyor. ‘TBBM ve oradan çıkan her türlü yapı benim irademdir’ diyerek sağlam bir duruş sergileyen değerli halkımızı, aziz milletimizi saygıyla, şükranla selamlıyorum. Allah hepinizden razı olsun. Cenabı Allah milletimize bir daha böyle bir şey yaşatmayacaktır inşallah. Bu millet, hukuk ve demokrasi konusundaki duruşunu göstermiştir. Artık bundan sonra Türkiye’de hiç kimse milli iradeyi ortadan kaldıracak bir teşebbüste bulunamayacaktır” diye konuştu.


EL ELE VEREREK, ŞANLI TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRDILAR


Başkan Sözlü, mitinge katılan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları,  siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, oda ve meslek kuruluşları ile sendikaların temsilcileriyle birlikte şanlı Türk Bayrağı’nın dalgalandırdı.  Başkan Sözlü, Bakan Çelik, Vali Demirtaş ve protokol üyeleri, el ele vererek Adanalıları selamladı.