Minik Öğrenciler Tarihi Varda Köprüsü'ne Karşı Kitap Okudu
Adana'nın Karaisalı ilçesinde Şehit Mehmet Çalışkan İlkokulu öğrencileri, Tarihi Varda Köprüsü'ne karşı kitap okuyarak, kitap okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştılar.
51’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçe kaymakamlığı ve belediye başkanlığının ‘Kitaplar Varda, Sen Yoksun’ projesi kapsamında kitap okumanın önemine vurgu yapmak ve Karaisalı’da bulunan vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak adına öğrenciler ve ilçe protokolü Tarihi Varda Köprüsü’nde bir araya gelerek, bir süre kitap okudular. Farkındalık oluşturmak için yaklaşık bir saat kitap okuyan öğrencilere Kaymakam Melih Aydoğan, Belediye Başkanı Saadettin Aslan, ilçe protokolü, öğretmenler ve vatandaşlar da eşlik eti.
Karaisalı Kaymakamı Melih Aydoğan yaptığı açıklamada, “Karaisalı’da ‘Kitaplar Varda, Sen Yoksun’ projesi ile her gün akşam saat 8’de hep birlikte kitap okuyoruz. Bu sayede çocuklarımızın kitapları sevmesini, okuma alışkanlığı kazanmasını ve düşüncelerini daha iyi aktarabilmelerini sağlıyoruz. Kütüphane Haftası dolayısıyla ilçemizde bulunan Tarihi Varda Köprüsü’ne karşı minik öğrencilerimiz ve ilçe protokolü ile birlikte kitap okuduk. Bu projemiz her gün akşam saat 8’de devam edecek” dedi.