MMO'dan trafikte yürüyen bombalar uyarısı

MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, 24 Haziran 2017 tarihinde yapılan bir değişiklikle LPG'ye dönüşümü yapılan araçların Montaj Tespit Raporu kontrolünün yetkili firmaların keyfiyetine bırakıldığını anımsattı, 'Yapılan bu değişiklikle halkın can ve mal güvenliği hiçe sayılmış, birçok kazaya-faciaya davetiye çıkartılmıştır.' dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, 24 Haziran 2017 tarihinde yapılan bir değişiklikle LPG'li araç sektöründe her türlü denetim ve kontrolün kaldırılarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin sektörde faaliyet gösteren ve giderek denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde faaliyet yürütecek olan firmaların inisiyatifine bırakıldığını söyledi.

Ülkemizde TÜİK verilerine göre Mayıs 2017 itibariyle 4.5 milyona yakın LPG'li araç bulunduğunu ifade eden MMO Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi,  yapılan son değişiklikle LPG’nin denetim ve kontrolsüz olduğunu, trafikteki her bir  LPG’li aracın yürüyen bomya dönüştüğünü savunarak  şöyle konuştu:

LPG’Lİ ARAÇ PİYASASININ DENETİMİ ŞART

Halk sağlığını hiçe sayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu yönetmelik değişikliğini; sektörün düzenlenmesi ve denetimi konusunda yıllardır çalışan, LPG-CNG sektörünün güvenli ve büyüyen bir sektör olmasını sağlayan Odamızın görüşüne başvurmadan yapmıştır. Bakanlığın yaptığı bu değişiklikle halkın can ve mal güvenliği hiçe sayılmış, birçok kazaya-faciaya davetiye çıkartılmıştır. “