Mobilya Fuarı'na korona darbesi

Adana'da 6-11 Ekim 2020 tarihlerinde bu yıl 13'üncüsü düzenlenmesi planlanan Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenmeyeceği öğrenildi.

Adana’da 6-11 Ekim 2020 tarihlerinde bu yıl 13’üncüsü düzenlenmesi planlanan Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın koronavirüs salgını nedeniyle düzenlenmeyeceği öğrenildi. TÜYAP tarafından düzenlenen fuarın önemli paydaşları arasında yer alan Adana Mobilya Sanayicileri İş Adamları Derneği (MOSİAD) Başkanı Rüştü Erikçi ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz hafta üyeleriyle fuarın yapılıp yapılmaması konusunda bir araya geldi.

Toplantıda, son bir aydır vaka sayısının bin civarında stabil kalıp azalmaması ve salgınının uzun bir süre daha devam edecek olması kaygısından, ayrıca yurtdışından katılımcının gelemeyecek olmasından dolayı yapılmaması yönünde karar alındı. MOSİAD aldığı bu kararı fuarın düzenleyicisi konumundaki TÜYAP yetkililerine iletildi. TÜYAP Yetkililerinin fuarı, hibrit olarak yapma önerisine ise mobilyacılar sıcak bakmadı. Durum böyle olunca düzenleme tarihine bir aydan az zaman kala fuarın bu yıl düzenlenmesi askıya alındı.

SEKTÖRÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISIYDI

Mobilya sektörünün dünyaya açılan kapısı Çukurova Mobilya Fuarı, 6-11 Ekim 2020 tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslar arası Fuar ve Kongre Merkezi’nde sektörün öncülerini bir araya getirecekti. Çukurova Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nda modernden avangarta, klasikten özel tasarıma kadar pek çok çeşit ürün sezon öncesi sergilenip, tüketiciyle buluşuyordu.