Muay Thai Turnuvası'nda Adana Şampiyon Oldu

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Uzak Doğu sporlarının rakibe ve topluma saygıyı öğrettiğini söyledi.

Ataşbak, Nihat Geven Spor Salonu’nda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada, minik, yıldız ,genç ve büyükler kategorisine  9 ilden toplam 250 bayan ve erkek sporcunun katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Turnuvaya Adana dışından katılan takımlara gereken desteğin sağlandığını ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti:

“Turnuvaya 9 ilden toplam 250 sporcunun katılması sevindirici. Onları kentimizde ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Uzak Doğu sporları rakibe ve topluma saygıyı öğretir. Muay Thai’nin gelişmesi için öncelikle antrenörlerin sık sık müsabaka düzenlemesi gerekir. Böylece sporcu kendini geliştirir. Galibiyeti ve yenilgiyi öğrenir. Eksiklerini görür. Muay Thai ve diğer Uzak Doğu sporları için Nihat Geven Spor Salonu’nda 2 ring oluşturduk. Buradan tüm kulüpler yararlanacak. Müsabakaya katılan sporcu, hakem ve antrenörlere ve diğer emeği geçenlere başarılar diliyorum.”

-ATAŞBAK VE DİĞER EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ-

Muay Thai Federasyonu İl Temsilcisi Ramazan İncetaş, turnuvaya Adana’nın yanı sıra Mersin, Osmaniye,Bolu, Hatay, Bitlis,Kayseri, Gaziantep ve Niğde illerinden 50 'si bayan toplam 250 sporcunun katıldığını belirterek, tesis ve diğer konularda her zaman destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, salon görevlileri ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Turnuvayı, Gençlik Hizmetler  ve Spor il Müdürlüğü Seyhan İlçe Müdürü Hamit Yıldırım,Muay Thai Federasyonu Akdeniz Bölge Sorumlusu Ziya Yıldırım, ,Muay Thai  Federasyonu Akdeniz Koordinatörü Bilal Taşdurmazlı,Merkez Yürütme Kurulu Üyesi (MYK) Naim Yıldırım,Muay Thai Mersin İl Temsilcisi Sebahattin Erel , Karate Milli Takım ve Bölge Antrenörü Metin Yavuz ve sporcu aileleri izledi.

Ayrıca turnuvaya katılan konuk illerin antrenörlerine  Muay Thai Milli Takım ve Bölge Antrenörü Hakan Şahade tarafından plaket verildi.

-TAKIM SIRLAMASINDA KİMLER DERECEYE GİRDİ?-

Takım sıralamasında rakiplerine oranla daha çok madalya kazanan Adana ekibi şampiyon oldu. Turnuvada, Bitlis ikinci, Hatay üçüncü, Gaziantep ise dördüncülüğü  elde etti.

Dereceye giren sporculara madalya verildi.