Muhalefet sordu Karalar yanıtladı

Meclisin gündemi bozuk otobüsler, katı atık ücreti alınması ve borçlanma yetkisi oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün başlayan Haziran ayının ilk oturumunda AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri belediye idaresinin yanlış uygulamalarını gündeme getirirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yapılan konuşmaların araştırma yapılmadan ortaya konulan boş konuşmalar olduğunu belirterek ‘İddialarınızı çürütecek kadar rahatım’ dedi.
DEMİRDAĞ: ÜLKÜCÜLER KIYIMA UĞRUYOR
MHP adına konuşan Cemal Demirdağ, belediye otobüslerinin eski ve bozuk olması nedeniyle yollarda kaldığını, bakım ihalesi yapmayan belediyenin otobüslerinin bakımının yapılmadığını iddia etti. Mezarlıkların hatırlı kişilere satıldığını belirten Demirdağ, yayla mevsimi başlar iken yolların bozuk olduğuna da işaret etti. İşten çıkarmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Demirdağ, Ülkücüleri yönelik başlatılan bu kıyımın acilen sonlandırılmasını istedi. Demirdağ, ortaya koyduğu tespitlerle ilgili olarak Başkan Zeydan Karalar’dan açıklama beklediklerini ifade etti.
GÜLAÇTI: KATI EVSEL PARASINI TOPLAYAMAZSINIZ
AK Parti adına söz alan Ozan Gülaçtı’nın gündemi ise sinekle yeterince mücadelenin yapılmadığı ve katı atık tesislerindeki hukuksuz uygulamalardı. Gülaçtı, Sarıçam’daki katı atık tesisinin şehir merkezinde kaldığını ve burasının taşınması gerektiğine işaret edip “10 yıllık sözleşmesi sona eren firmaya yeni yer tahsisi yaparak meclis kararı olmadan böyle bir sözleşme imzaladınız. 6 maddelik sözleşmenin içeriğinde katı evsel atık parasının toplanamayacağına işaret edilmesine karşın su faturalarıyla her ay vatandaşlardan paranın toplandığını ve bunun da hukuksuz olduğunu iddia etti.
KARALAR: İDDİALARINIZI ÇÜRÜTÜYORUM
Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cemal Demirdağ ve Ozan Gülaçtı’nın iddialarını meclis kürsüsünden yanıt vererek “Gelin belediyeyi siz yönetin! Belediye otobüslerinin eski olduğunu bende biliyorum. 50 otobüs satın alalım dedik. Tanesi 800 bin liraydı. Alamadık. Bugün bir otobüs 2,4 milyon lira. Araç alımı ve yatırım için siz meclis üyelerinden borçlanma yetkisi isterim. Borç ödemek için borçlanma yetkisi istemem. O kadar asfaltı ve sati kaplama malzemelerini herhalde yollara boşa dökmedik. Yapmayın. Eleştirirken dahi biraz dersinize çalışarak gelin. İddialarınız boşa çıkınca da sinirleniyorsunuz” dedi.
6 MİLYON LİRA ÖDEMEKTEN KURTULDUK
Başkan Karalar, Ozan Gülaçtı’nın gündeme getirdiği katı evsel atık için toplanan para atık tesisi konusunda da meclis üyelerini ve kamuoyuna bilgilendirdi. Karalar, 2039 yılına kadar o tesisle ilgili olarak kendisinden önceki belediye başkanı tarafından sözleşme yapıldığını, yapanın kendisinin olmadığını ve orasının çöp alanı olduğunu söyledi. Her ay belediye kasasından 6 milyon lira parayı ödememek için tesisin yetkilisini kendisinin zorladığını belirten Karalar, toplanan katı atık paralarının Büyükşehir Belediyesi’nin kasasına girmeden ilçe belediyelerine verildiğini söyledi. Karalar, hukuki anlamda da tesisi kaldırmanın mümkün olmadığını sözlerine ekledi.