Muhalefetsiz borçlanma yetkisi

ASKİ'nin toplamda 125 milyon, Büyükşehir'in ise 175 milyon lira olmak üzere toplamda 300 milyon lira borçlanma yetkisi verildi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclis oturumunda ASKİ’nin 60 milyon lirası geçtiğimiz yıldan kalan ve bu yıl ise 65 milyon lira olmak üzere toplamda 125 milyon lira borçlanması ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin de 175 milyon lira borçlanma yetkisi alması oy birliği ile kabul edildi. Buna göre toplamda 300 milyon liralık borçlanma yetkisi 2018 yılının bütçesine göre borçlanılmış olundu.

KALEM KALEM BORÇLANMA YETKİSİ İÇERİĞİ

Borçlanma yetkisinin komisyonlarda görüşülerek karara bağlanması ile ilgili teklifin meclisteki oylanmasında harcama kalemleri de belirlenerek oylama bu şekilde gerçekleştirildi. Buna göre 18 milyon lira bütüm alımı, 80 milyon lira işçi ve memurların alacaklarına ödenmesi, 28 milyon lira 60 adet otobüs alınması, 12 milyon 750 bin lirası ilçe belediyelerinin çevre temizlik ve diğer vergi alacaklarının ödenmesi ve 36 milyon 250 bin lirası da yatırım olmak üzere belirlenen kalemler ışığında toplam 175 milyon lira borçlanma yetkisi oy birliği ile verilmiş oldu. İçişleri Bakanlığı’nın onayının alınmasından sonra adı geçen borçlanma kalemi gerçekleşmiş olacak.

 

 

CHP’DEN AK PARTİ’YE GÖNDERME

Belediyenin borçlanmasına ait gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan Ak Partili Ozan Gülaçtı, daha önceki yıllarda olduğu üzere kalem üzerinden belirlenen miktarlarda borçlanmaya karşı olmadıklarını ortaya koyan bir konuşma yaptı. Ozan Gülaçtı’nın bu konuşmasından sonra söz alan CHP’li Ulaş Çetinkaya’da Ak Partili Ozan Gülaçtı’nın konuşmasına atıfta bulunarak ‘Dün hizmet üretme noktasında karşı çıkanların bugün bu noktaya gelerek evet demeleri sevindiricidir’ ifadelerini kullandı. Çetinkaya’nın bu konuşmasına yanıt veren Gülaçtı, ‘geçmiş yıllarda da borçlanmanın kalem kalem olmasını savunduk. Biz hep aynı noktadayız’ yanıtını verince MHP’li üyeler ile CHP’li üyeler arasında ‘Ak Parti ile MHP Ankara’da nikah kıydı’ sözleriyle sataşmalar yaşandı.