Muhtarlardan Sözlü’ye Su İkramı

Tarihleri boyunca ilk defa suya kavuşan mahallelerin muhtarları, kendi mahallelerinden getirdikleri suyu Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ikram etti.

Tufanbeyli İlçesinin Fatmakuyu Mahallesi ile Kozan İlçesinin Tepecikören Mahallesi, yıllardır yaşadıkları sorunun çözülmesinin ardından sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuştu. Tarihlerinde ilk defa sağlıklı suya kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşayan mahalle muhtarları Aziz Üner ile Nizam Bulut, mahallelerindeki çeşmelerinden aldıkları suyu getirerek binlerce Adanalının huzurunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ikram etti.

6360 Sayılı Yeni Büyükşehir Yasası ile tüm ilçelerin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanına dahil olmasıyla birlikte en ücra köşedeki yerin dahi sorunlarının çözülmesi amacıyla hummalı bir çalışma başlatıldı. İlçelere kendi şantiyelerini kuran ASKİ, ivedilikle susuz mahalleleri tespit etti.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’ın da yerinde incelemeler yaparak vermiş olduğu talimatlar neticesinde 10 yılı aşkın süredir çeşmelerinden su akmayan ve kış aylarında kar eriterek su ihtiyaçlarını karşılayan Tufanbeyli’nin Fatmakuyu Mahallesi’ne sondaj vurularak vatandaşın çeşmelerden su içmesi sağlandı. Yine aynı şekilde uzun süredir su konusunda mağduriyet yaşayan ve mevcut eski suyun çeşitli hastalıklara ve genç ölümlere yol açtığı Kozan’ın Tepecikören Köyü’ne su ulaştırıldı.

Adana’nın her noktasına sağlıklı içme ve kullanma suyunu ulaştırmak için çaba harcayan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün destekleri sayesinde bu yönde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yaklaşık 60 mahallenin su problemine son veren ASKİ, önümüzdeki dönemde de kalan yaklaşık 25 mahallenin sorunlarını gidermek için hazırlıklara başladı.