Müteahhitler de deprem için bağış yapacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) deprem bölgesinin yeniden imarı için yapılan çalışmalar bağış katkısında bulunacağını açıkladı.  

TMB'den yapılan açıklamada, müteahhitlerin deprem yardım ve bağış kampanyalarına destek vereceği belirtilerek, şunlara yer verildi:

“Sektörümüzdeki artan girdi maliyetleri ve küresel konjonktürdeki olumsuzlukların sebep olduğu çok ağır şartlara rağmen aldığımız karar çerçevesinde, üstlenmiş bulunduğumuz kamu projelerine ait 2022 yılından bakiye alacaklarımız ile yapımı halen devam eden ya da bu yıl içinde imzalanacak projelere ait 2023 yılında tahakkuk edecek hakedişlerimizden yüzde 1’i deprem bölgesindeki yeniden imarı için bağışlanacaktır” denildi.

Açıklamada, "2023 yılında yapılacak inşaat yatırım tutarının takribi 450-500 milyar TL olacağı öngörüsü ile müteahhitler tarafından yapılacak yeniden imar faaliyetine katkının 4,5-5 milyar TL’ye ulaşmasının hedeflendiği" belirtildi.  

Firmaların, ayrıca afetzede vatandaşlarımızın barınma ve yemek gereksinimlerini karşılamak üzere bölgedeki şantiye tesislerini de kullanıma açtığı, konteyner ve çadır kentler kurulması yönünde çalışmalara başlayarak çok sayıda gıda ve ihtiyaç malzemesinin temini yoluna gittiği ifade edildi.  

Halen kamu idareleri ile devam eden sözleşmesi olmayan TMB üyelerinin de bu seviyelerde bağışta bulunacağı kaydedildi. (ajansbizim)

deprem müteahhit