Nobel Sahibi Türk Bilim Adamı Sancar, Adana'ya Ne Sözü Verdi!

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen Nobel Ödüllü Türk Profesör Aziz Sancar ve ailesiyle, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda bir araya geldi.

Adana Ülkü Ocakları Başkanlığı’nın Adana’da düzenlediği bilgi yarışmasına Prof. Dr. Aziz Sancar adının verilmesi üzerine, Prof. Aziz Sancar’ın ağabeyi tarafından Ankara’ya davet edilen Başkan Yunus Uzunlular, Prof. Aziz Sancar’a, Adana’da düzenlenen Aziz Sancar Bilgi Yarışması’nın görüntüleri izletti, fotoğraflarını gösterdi.

Ocağa Giden Genç Aziz Sancar Olur

Kendi adına düzenlenen yarışmanın görsellerini keyifle izleyen Prof. Aziz Sancar, Yunus Uzunlular’a teşekkür etti. Yunus Uzunlular, kimya dalında aldığı Nobel'le Türkiye’yi onurlandıran Prof. Aziz Sancar’ın ülkenin gururu olduğunu belirterek, “ ‘Ocağa giden genç Atatürk olur, Alparslan olur, Fatih olur’ demiştik ama eksik söylemişiz. ‘Ocağa giden genç Prof. Aziz Sancar olur’ ibaresini de eklememiz gerek bundan sonra. Bilim alanındaki başarınız Türk gençliğine ilham kaynağı oldu. Sanatta, sporda, bilimde ve başka branşlarda elde edilen uluslararası başarılar, Türk milletinin mayasında var olan yeteneğin, yeni nesillerce farkına varılmasını sağlıyor. Sizin başarınız hepimizin göğsünü kabarttı. Türk gençliğinin ufkunu genişlettiniz. Aldığınız ödül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti zekidir, Türk Milleti çalışkandır’ tanımıyla birebir örtüşüyor. Allah sizden razı olsun” dedi.

Beşiktaş Ülkü Ocakları kurucularından olan Prof. Aziz Sancar da Yunus Uzunlular’ın ilgi ve alakasına müteşekkir olduğunu ifade ederek, Ankara’da konaklayacağı otele Yunus Uzunlular ve eşini de davet etti. Daveti  kabul eden Yunus Uzunlular uzun süre muhabbet ettiği Prof. Aziz Sancar’ı Adana’ya davet etti. Adana’ya gelip, gençlerin çalışmalarını izleme ve onlarla buluşma sözü veren Prof. Aziz Sancar, ilk fırsatta Adana’da bulunmaktan onur duyacağını kaydetti.

Prof. Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeden önce, söz verdiği gibi Anıtkabir’e giderek, Cumhuriyet sayesinde aldığını söylediği ödülü, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e emanet edecek.

Sancar, hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini nasıl koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’ne değer görülmüştü.