Nöbetçi eczane çizelgesi karmaşası

Bazı eczaneler çizelge asmadıkları gibi, olanlarda çalışmıyor, çalışanlarda okunmuyor

Adana’daki nöbetçi eczaneler Eczacı Odası’nın başlattığı uygulama ile akıllı telefonlara kadar geldi. İsteyen yani akıllı telefonları olanlar Google Play Store ve Appstore’den ‘’Nöbetçi Eczane Adana’’ uygulamasını indirerek ulaşabiliyor.

Buraya kadar her şey çok güzel. Kimsenin lafı yok. Elbette teknoloji kullanılmalı. Peki akıllı telefonlara sahip olmayan ve yaşlı vatandaşlarımız nasıl nöbetçi eczanelere ulaşacak işte asıl sorun burada başlıyor. Geçtiğimiz Pazar günü Çukurova ilçesinde nöbetçi eczaneye gitmemiz gerekti. Cep telefonumuza uygulamayı da indirmemiştik.

Turgut Özal Bulvarı’nda kapalı olan birkaç eczaneye giderek nöbetçi eczane listesine bakmak istedim. Yaşlı amcalarda başlarını cama doğru uzatmış nöbetçi eczane listesini okumaya çalışıyorlardı. Dikkatlice incelemeye çalıştık hep birlikte… laptop ekranı gibi bir ekranda dijital ortamda eczanelerin ismi küçük harflerle yazıyordu. Oku okuyabilirsen. Hangisi Pazar hangisi cumartesi nöbetçi onlar bile belli değil. Bazı eczanelerde bu çizelge olmadığı olanların bazılarında çalışmıyordu.

Sonunda Google amcaya sorarak nöbetçi eczaneye ulaştık. Kendilerine bu durumu aktardığımızda çizelgenin dijital ortamda Oda tarafından idare edildiğini ve sağlıklı çalışmaması nedeniyle çok sayıda şikayetler aldıklarını söylediler.

Buradan Adana Eczacı Odası yönetimine önerim; Bir kere herkesin akıllı bir telefona sahip olmadığını düşünsünler, nöbetçi eczane arayanlar ilk olarak yakınındaki eczaneye giderek eski alışkanlıklarından dolayı çizelgeye baktıklarından eski sistemi geri getirsinler. Hem de eczanelerin en görünür yerine okunabilecek şekilde yerleştirsinler. Getirmek istemiyorlarsa da şu an uygulamada olan ve sağlıklı çalışmadığı gibi yazıları okunmayan dijital çizelgeyi mümkünse sağlıklı hale getirsinler.