Öğrenci Dostu Sözlü

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında almış olduğu belediye meclis kararı sonrasında ilki geçen yıl olmak üzere bu yıl da yeni üniversite kazanan toplamda bin öğrenciye bir kereye mahsus olmak üzere 400 lira öğrenim yardımında bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kültür İşleri Dairesinin organize ettiği eğitim yardımını alabilmek için Adana nüfusuna kayıtlı öğrenciler, ailelerinin maddi durumlarını gösteren belge, kimlik fotokopisi ve 4 yıllık fakülteyi kazandıklarına ait belgelerini belediyeye teslim etmek durumunda olacak. Belediye idaresi öğrenciler arasında tasnif yaparak öğrenim yardımı almaya hak kazanan öğrencilerin listesini duyurup daha sonra da ödeme yapacak.


SÖZLÜ'DEN ALLAH RAZI OLSUN


Tamamen kırsal kesimden gelen ve ekonomik durumları iyi olmayan Anadolu çocuklarının okumalarına katkı koymak amacıyla hayata geçirilen bu uygulama Adanalılar tarafından sevinçle karşılandı ve Başkan Hüseyin Sözlü'nün bu tavrını ‘Öğrenci dostu Hüsayin Sözlü. Kendisinden Allah razı olsun. Zor durumdaki evlatlarımıza böylelikle destek sağlıyorlar' diyerek görüşlerini dile getirdiler.


ZORLUĞU ÖĞRENCİ İKEN ÇEKEN BAŞKAN


Adana Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 380 lira olarak yaklaşık 900 öğrenciye öğrenim bursu vermişti. Bu yıl rakamı 400 liraya yükselten Büyükşehir Belediyesi'ne resmi başvuruların yapılmasına başlanıldığı kaydedildi. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz belediye yetkilileri, ‘Başkanımız yüksek okulda nasıl zorluklarla okunduğunu bilen kişidir. Dolayısıyla bu yardımı biz çok önemsiyoruz. İki yıllık okul kazananları kapsam içerisine almadık' dediler.