Öğrenci Servis Taşımacılığı yapan servisçiler uyarıldı

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim döneminin başlaması nedeniyle okul çağındaki çocukların güvenli bir şekilde taşınabilmesi için öğrenci servis taşımacılığı yapan araç sahipleri ile bu araçlarda görevli personele taşımacılık sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiği, araçlarında bulunması gereken donanımlar konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Akpınar yaptığı konuşmada, trafik kazalarının incelendiğinde kazaya uğrayanların çoğunluğunu 5-14 yaş grubu ilköğretim çağındaki çocukların oluşturduğunun görüldüğünü dile getirdi.

Okul giriş ve çıkışlarında çocukların can ve mal güvenliklerini korumak amacıyla ‘Okul Geçidi Görevlisi Kursları’na katılarak başarı gösteren öğretmen, veli ve öğrencilere Okul Geçidi Görevlisi kimlik kartı verilerek okul önlerinde görev almaları sağlandığını söyleyen Akpınar, “Çocuklarımızın güvenli olarak taşınmalarını sağlamak, olası bir trafik kazasında zarar görmelerini önlemek amacıyla okul servis araçları görevli ekiplerimizce sürekli denetime tabi tutulmaktadır. Bu amaçla, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 15.808 araç kontrol edilmiş, 2.516 araca 533.887 TL para cezası uygulanmıştır” dedi.

MEVZUAT DEĞİŞTİ:

Aracın arka kısmında “Okul Taşıtı” yazısı, Işıklı “Dur” levhası bulunmalı, öğrenci indirip bindirilirken dur levhası yakılarak diğer yol kullanıcıları uyarılmalıdır.

Araç içerisindeki demir aksamlar yumuşak bir madde ile kaplanmalı, her öğrenciye emniyet kemeri bulunmalı,

Araçlarda bulunması zorunlu olan araç -gereçler ve malzemeler her an kullanılır vaziyette olmalıdır.

Okul servis araçlarında görevli personelde bulunması gereken özellikleri;

Rehber personel: 22 yaşını doldurmuş, en az lise mezunu ve yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmalıdır.