Öğretmenler Günü resepsiyonla kutlandı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Öğretmenler Günü” kutlamaları kapsamında resepsiyon verdi.

Resepsiyona Vali Hüseyin Avni Coş ve Eşi Hanımefendi Aylin Coş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber ve Eşi Semra Koçberber, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Eşi Mukadder Selamet, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Seyhan Kaymakamı Ahmet Okur ve 15 ilçeden çok sayıda öğretmen katıldı.

Resepsiyonda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, öğretmenlerin geleceğimizin mimarları, geleceği tasarlayan en önemli tasarımcılar olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin doğumdan ölüme kadar, bütün bir hayat boyu, hayatı şekillendiren kutsi üstadlar olduklarını vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Selamet, “Öğretmenin insan üzerindeki etkisi, anne-baba ve toplumun çok çok üstündedir. Aslında anneyi de babayı da hatta sosyal hayatı da yoğuran öğretmendir. Öğretmenin elinin değmediği, her hamur tatsız ve tuzsuzdur. Gerçek öğretmen, insana doğruyu öğreten, insanı doğru düşündüren, onun gönlünü coşturup ruhunu kanatlandıran, yolunu kesen bütün karanlıkları bertaraf edip onu aydın menfezlere ulaştıran talihli insandır” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Selamet, geleceği kurmak ve neslin yetişmesinden sorumlu olanların, bu görevi hangi unvanla yaparlarsa yapsınlar, üzerlerine aldıkları sorumluluğun büyüklüğünü ve önemini bir an bile hatırdan çıkarılmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizler, çocuklarımızın geleceğini teminat altına alma uğrunda, her yolu dener, her ihtimali değerlendirir, onların hiçbir şeye muhtaç olmamaları için sıkıntıyı göğüsler, her zorluğa katlanır, onlara cennet gibi bir ülke, bir dünya hazırlamak için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu uğurda hayatını kaybeden çok değerli meslektaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Karşılığında bir teşekkür bile beklemeden büyük özveriyle çalışan ve her türlü övgüyü hak eden meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizi kurmak ve ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için yapacakları çalışmalarda başarılar diliyor; kendilerine ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Vali Coş ise 24 Kasım Öğretmenler günü vesilesiyle Adana’nın farklı yerlerinde görev yapan, bir birinden kıymetli ve her birini atsız birer kahraman olarak gördüğü, değerli ve sevgili öğretmenler ile bir araya geldiğini söyledi.

Öğretmenlerin yaptıkları güzel ve başarılı hizmetlerin farkında olduklarını belirten Vali Coş, “Öğretmenlerimiz yaptıkları hizmetlere özellikle teşekkür ediyorum. Eyer bu gün Ülke olarak, çok iyi bir seviyeye ulaşmışsak, bu öğretmenlerimizin çalışmaları ve yaptıkları güzel hizmetlerin sonucudur. Gelecekte de hizmet bayrağını çok daha yükseklere ulaştırmak istiyorsak, geleceğimiz teminatı olan sevgili öğrencilerimizin, bizlerden alacakları nöbeti, hizmet bayrağını daha yukarılara ulaştırmalarını bekliyorsak, bunlar muhakkak sizlerin eseri olacaktır. Bundan dolayı Büyük Atatürk “Muallimler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek, bu gerçeğe işaret etmiştir. Ben geçmişte yapılanlara teşekkür ederken, gelecekte hatta yakın gelecekte yapacağınız hizmetler içinde teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Selamet, Vali Coş’a tablo hediye etti.

Resepsiyon, İl Milli Eğitim Müdürü Selamet’in öğretmenlerle birlikte “Öğretmenler Günü” vesilesiyle hazırlanan pastayı kesmesi ve geceye katılan öğretmenlerin, günü coşkuyla kutlamasıyla son buldu.