''Öğretmenlerimiz övgü ve saygının en büyüğüne layıktır"‏

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, ‘Öğretmenler Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana Milletvekili Av. Fatoş Gürkan; Öğretmenlerin büyük bir görev ve sorumluluk anlayışıyla, ülkemizin en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek parlak nesilleri yetiştirmek için çok büyük fedakârlıklar gösterdiğini belirtti.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Öğretmenlerin tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduğunu söyledi.

Gürkan, yayınladığı kutlama mesajında şunları kaydetti;

 

“Bir milletin milli, ahlâki ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenlik geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan, çok büyük özveri ve emek isteyen bir iştir. Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması yolunda öğretmenlerimizin verdikleri bilimsel, çağdaş, mesleki ve sosyal eğitimle; güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireyler yetişecek, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir toplum oluşturulacaktır.

Öğretmenler ülkemizin çağdaş ve ileri bir konuma gelmesinde emeği en çok geçen özveri timsali kahramanlardır. Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.

Eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, bir ömrü ülkesine ve öğrencilerine adayan öğretmenlerimize, sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Öğretmenlerimiz övgü ve saygının en büyüğüne layıktır.

Başöğretmen Atatürk; “Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır” diyerek öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve kutsal bir görev olduğunu belirtmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, en zor şartlarda bile hizmet aşkıyla ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere rehber olan tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutluyor ve kutsal görevlerinde başarılar diliyorum”