''Öğretmenlik; fedakarlık, saygınlık ve özveridir''

Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenliğin, fedakarlık, saygınlık ve özveriyle eşanlamlı olduğunu söyledi.

Bayıldıran, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Bakanlar Kurulu tarafından kendisine verilen Başöğretmenlik sıfatını kabul ettiği günün yıldönümünde şu mesajı verdi:

“Ulusumuzun, ülkemizin geleceğini oluşturacak çocuklarımızın donanımlı, becerikli ve insanlığa yararlı bireyler olmalarını sağlamak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimiz her türlü övgüye layıktır.

Mesleklerin en onurlusunu içinde barındıran öğretmenlik kurumunun, ülke menfaatleri adına yüceltilmesi ve her açıdan daha değerli hale getirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlik; fedakarlık, özveri ve saygınlıkla eş anlamlıdır.

Türkiye’nin bugününü olduğu kadar, geleceğini de şekillendiren eğitim sistemi; okulları, sistemi, yöntemi, kadrosu, anlayışı ve diğer kademeleriyle bir bütün olarak düşünülmeli, bunların birinde yaşanacak sorunun tüm ülkeyi olumsuz etkileyeceği gerçeğini çok iyi idrak etmeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ulus Okullar Başöğretmenliğini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu açıdan da önemli ve çok değerlidir.

Çocuklarımızı, başka bir anlamda ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin hak ettikleri yaşam koşullarının sağlanması ve özlük haklarının iyileştirilmesi çözülmesi gereken problemlerin başında gelmektedir.

Öğretmenler olarak bizlerin de kendimizi sürekli yenileme ve gelişen sistemlere cevap verebilecek donanıma sahip olma zorunluluğumuz mevcuttur.

Onurlu meslekleriyle her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız değerli öğretmenlerimizin özel gününü yürekten kutluyor, mutluluklar diliyorum."