Ökten, “Koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir oda olacağız”

Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Sağlıkta sisteminde, hekimlerin çalışma koşullarında, ekonomik hak ve özlük haklarında ciddi sorunlar olduğunu,her zaman hekimlerin yanında olup, sorunlarına çözüm arayışlarını sürdüreceklarini, koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir oda olacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul ve seçim sonucu yönetime gelen Adana Tabip Odasının Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, Prof. Dr. Ahmet Hilal, Dr. A. Erhan Özeren, Uzm. Dr. Ferat Erol, Dr. Hakan Şen, Uzm. Dr. Selahattin Menteş, Uzm. Dr. Zehra Filiz Gündoğan Turan'dan oluşan yeni yönetimi, Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan başkanlığındaki önceki yönetime başarılı hizmetlerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti.

2014-2016 DÖNEMİ BAŞARILIYDI

Yönetim, TTB Delegasyon, Onur Kurulu ve Denetleme Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, “Öncelikle hem çalışma yaşamındaki zorluklarla olan mücadelemiz hem de tabip odasındaki mücadele gerçekten çok büyük emeği ve çabayı gerektiriyor. Hocamız Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan başkanlığındaki yönetim kurulu bu çabayı özveriyle gerçekleştirmişlerdir. 2 yıl boyunca verdikleri emek çok fazladır. Etkin Demokrat Hekimler olarak bu seçimi almamızda önemli payları vardır. 2014 – 2016 döneminde görevini başarıyla yapan siz değerli meslektaşlarıma çok teşekkür ediyoruz” dedi.

KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİNİ ÖNCELEYECEĞİZ

Tabip Odası ve TTB ilkeleri doğrultusunda hareketlerin devam ettireceklerini, her zaman hekimlerin yanında olup, sorunlarına çözüm arayışlarını sürdüreceklerini de vurgulayan Doç. Dr. Ökten, “Hem sağlıkta sisteminde hem de pratisyen hekimden aile hekimine, asistanından akademisyenine, kamu ve özel’de çalışan hekim arkadaşlarımızın çalışma koşullarında, ekonomik hak ve özlük haklarında ciddi sorunlar vardır. Bu sorunları her zaman dile getireceğiz. Lüzumunda sağlık politikalarını eleştirecek, çözüm önerileri sunacağız. Koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen bir oda olacağız.” Diye konuştu.