Okul Kantinleri Denetleniyor

Seyhan Belediyesi ilçede bulunan ilk ve orta dereceli tüm okul kantinleri, yemekhane ve okul çevresinde bulunan büfeleri asgari temizlik ve hijyen kurallarına uygunlukları ile ilgili denetliyor. Çocukların sağlıklı ürünlere ulaşılması hedeflenen denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

Denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan izinli ve onaylı olması, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olması, personel giysileri, kantin ilaçlamasının periyodik aralıklarla yapılıp yapılmadığı, gazlı içecek bulundurulup bulundurulmadığı, kantinlerde çalışan işçilerin portör muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, tuvalet ve paspas temizliği, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi.

Denetimlere ilaveten velileri uyaran Seyhan Belediyesi yetkilileri öğrencilerin “düzenli beslenme ve obezite“ konusunda anne ve babalara büyük sorumluluk düştüğü kaydedildi.