Okul önleri köpek işgalinde!

Mustafa Çay ve Zeydan Karalar 'sokak köpeklerinden bıktık' dediler

Adana’da sokak köpekleri insanları adeta bıktırdı. Bu bıkkınlık öyle bir üst noktaya gelip çattı ki Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ‘Adana köpeklere teslim’ diyerek meclis oturumunda dert yanmaya başladılar.

KÖPEKLER ÖĞRENCİLERE SALDIRIYOR

Bu fotoğrafta görülen manzaraya dikkatinizi çekmek istiyoruz. Burası Yüreğir’deki Şehit Abdullah Aydın Emer Anadolu Lisesi. Okulun giriş kapısında sayısı 10’nun üzerinde olan köpekler dolaşıyor. Öğrenciler sabah okula girebilmek için ellerinde değnek ile hareket etmek durumundalar. Öğrenci velileri araçları ile çocuklarını getirip köpeklerin saldırısından korumak adına evlatlarına koruyuculuk yapıyorlar. Okulun güvenlik görevlilere sabah saatlerinde ve okul dağılım saatlerinde ‘köpek savarlık’ yapar gibi hareket etmek durumunda kalıyorlar. Adana Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Adana Valiliği’nin ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda acilen önlem alması gerekiyor.

ŞEHRE KÖPEK GETİRİP BIRAKIYORLAR

Dün toplanan Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme köpekler damgasını vurdu. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, ‘Pozantı köpeklere teslim. Araçlar ile köpek getirip şehre bırakıyorlar. Hayvan kaynıyor ilçemiz. Veteriner hekim yok, kısırlaştırma imkânı yok, barınak yok. Acilen önlem alın’ dedi ve Zeydan Karalar’a çağrıda bulundu. Başkan Zeydan Karalar ise ‘Barınağı acilen bitireceğiz. Sokak hayvanları Adana’nın ciddi sorunu. Hayvan sevmek çok güzel ama artık bunun tadı kaçtı. Amacından çıktı bu olay. Feke’nin dağlarından köpek toplar olduk. Bu da hoş değil. Önlem almak adına gerekeni yapacağız’ dediler. Adanalılar ise bu konuda girişimlerde bulunulmamasından şikâyet ediyorlar.