Okullar Arası Yıldızlar Futbol İl Birinciliği Tamamlandı

-Müsabakalar sonucunda Kızlarda Ramazanoğlu Ortaokulu, Erkeklerde İstiklal Ortaokulu Şampiyon oldu.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "Okullar arası Yıldız Kız ve Erkekler Futbol İl Birinciliği" sona erdi.

Gündüz Tekin Onay Stadında yapılan, turnuvaya 52'si erkeklerde olmak üzere toplam 67 takım katıldı. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı karşılaşmalar sonunda Kızlarda Ramazanoğlu Ortaokulu şampiyon olurken, Erkeklerde aynı başarıyı İstiklal Ortaokulu yakaladı.

Bahadır; "Okullarımız kulüplerin alt yapısı gibi"

Müsabakaları yakından takip eden Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şefi Ramazan Bahadır, ödül töreninde yaptığı açıklamada şunları söyledi. "Herkesin bildiği gibi futbol ülkemizde 1 numaralı spor dalıdır. Bunun neticesi olarak gençlerimizin en çok rağbet ettiği branş olmaktadır. Okul sporlarında her geçen yıl takım ve sporcu bazında artan katılım sayısı bizleri mutlu etmekte. Gençliğimizin zararlı alışkanlılardan uzak durarak spor yapmaya yönelmeleri aileleri kadar bizleri de umutlandıran bir gelişmedir. Buradan ben spor kulüplerimize de teşekkür etmek istiyorum. İmkânlarını zorlayarak çocuklarımıza spor eğitimi vermekteler. Baktığımız zaman okul takımlarında oynayan gençlerimizin çoğunluğu bir spor kulübünün alt yapı oyuncusu. Dolayısıyla okullarımız adeta kulüplerin alt yapısı gibi. Şampiyon olan takımlarımıza katılacakları grup müsabakalarında başarılar dilerken, müsabakalar boyunca her türlü ihtiyaçta bize desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak'a,  okullarımızın Beden Eğitimi Öğretmenlerine, sporcu kardeşlerime, ailelerine ve tesislerimizde görev yapan personel kardeşlerime teşekkür ediyorum."

Müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Okul Sporları Şefi Ramazan Bahadır ve okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri verdi.