Optimum Kavşağı Rezaleti

Adana trafiğinin açmaza girerek içinden çıkılmaz bir hal aldığı ortamda Yüreğir'in en merkezi yerine yapılan Optimum AVM yüzünden insanlar mağduriyet yaşıyorlar ve trafik sıkışıklığı yüzünden hergün yeni bir kaza ile karşı karşıya kalıyorlar.

Şehir merkezinin trafik sorununa bir türlü çözüm bulamayan yerel yöneticilerin vermiş oldukları ruhsatlar ile Yüreğir'in en merkezi yerine Hilton ile Sheraton Otellerinin kesiştiği kavşağa yapılan Optimum AVM, trafiği resmen kilitledi. AVM'nin alt katına yapılan ve araç kapatiseti açısından yeterli olmayan Optimum AVM'ye ruhsat verilip inşaat yaptırıldı. İnşaat sonrasında yaşama geçen AVM'ye aşırı şekilde rağbetin olmasından kaynaklı olarak araçlar ana yolların üzerine park edilip resmen trafiğin kilitlenmesine neden olundu.


AVM YETKİLİLERİ PARA KAZANIYORLAR!


Bu konuda gerek yerel yöneticiler gerekse de Optimum AVM'nin yetkilileri trafiğin durmasına neden olan bu uygulamaya kulak vermediler ve duyarsız kaldılar. Trafik Müdürlüğü yetkililerinin her gün belirli sayıda trafik polisi ile kavşağı düzenlemeye çalışmaları da kar etmez oldu. Optimim önündeki araçların yol kenarına park edilmesi seyir halindeki araçlara ve o bölgeden başka bölgelere ulaşacak olan insanlara resmen engel oluyorlar. Bu nedenle Adanalılar bu rezaletin biran önce sona erdirilmesini ve Optimum AVM'nin sebep olduğu bu tıkanıklığa çare bulunmasını istiyorlar.