Osmanlı saray esvapları fuarda sergilenecek

Yüreğir Belediyesi 14-17 Aralık 2017 tarihleri arasında TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarında bu sene de yerini alıyor.

Fuar süresince Yüreğir Belediyesi Kültürevlerin'de üretilen el emeği göz nuru ürünler Yüreğir Belediyesi standında sergilenecek. 16 Aralık saat 14.00 ile 15.00 saatleri arasında Osmanlı Saray Esvapları Defilesi ile Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait 46 parça kaftan defilesi sergilenecek.

 

Adana'da  düzenlenen "Adana EV'leniyoruz" fuarına Yüreğir Belediyesi olarak Kültürevlerinde üretilen ürünleri de sergileyeceklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Belediyemiz tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünleri burada sergilenecek.Vatandaşlarımız el sanatları, takı tasarım, ahşap boyama ve tekstil tasarım kursları öğrencilerimizin yaptığı birbirinden önemli eserleri görme fırsatı yakalayacaklar." şeklinde konuştu.

YÜREĞİR BELEDİYESİ KAFTAN DEFİLESİ DÜZENLEYECEK


Yüreğir Belediyesi Kültürevleri öğretmen ve öğrencilerinin fuar kapsamında  16 Aralık saat 14.00 ile 15.00 arasında " Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftan Defilesi" düzenleyeceğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan "Geçmişte önemli bir giysi olan ve kültürümüzde önemli yer tutan üst düzey devlet adamlarının giydiği kaftanlarıı yeni kuşaklara tanıtmak ve görsel şölen yaşatmak amacıyla defile düzenleyeceğiz. Yüreğir Belediyesi Kültürevlerimizde nelerin başarılabildiğini fuara gelen bütün katılımcılara gösterme imkanı bulacağız. Düzenlenecek olan Osmanlı Saray Esvapları ve Kaftan Defilesine bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum." şeklinde konuştu.