Ozan Gülaçtı, ''Çok laf az iş yapıyorlar''

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Partili Meclis Üyesi ve aynı zamanda Gurup Başkanvekili olan Ozan Gülaçtı, Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut yönetiminin çok laf üretip az iş yaptıklarını vurguladı.

Gazetemiz Yazarı Edibe Gülnar'ın sorularına yanıt veren Gülaçtı, Ak Partili meclis üyeleri olarak kendilerinin mecliste muhalefet yapmak yerine yöntemde ortaya konulan yanlışlıklara vurgu yaptıklarını ve iyi işlerde de belediye yönetimine destek verdiklerini söyledi. Gülaçtı, kendilerinin meclisin vicdanı olduklarına işaret edip ‘ne yazık ki bu yönetim az laf çok iş üretmek yerine tersini tercih ediyorlar. Bol keseden konuşup iş konusunda ise yetersiz kalıyorlar' dedi.


İşte Edibe Gülnar'ın sorularını yanıtlayan Ozan Gülaçtı'nın açık yüreklilikle verdiği röportajdan kesitler.
- Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Meclis üyelerinin tutum ve davranışlarını yorumlamak isterseniz neler söylemek istersiniz?


- Ben belediye meclis üyelerinde bir samimiyet görüyorum. Siyaset yapmaktan tamamen uzak, bu kente hizmet etmek aşkı ile yanıp tutuşan arkadaşlarımızın mecliste canla başla çalıştıklarına tanıklık ediyorum. Burada parti ayrımı yapmadıklarını da söyleyebilirim. Genel anlamda alınan kararlar oy birliği ile geçiyor. Adana'yı zora sokacak kararların alınmasında MHP'nin kendi meclis üyeleri de muhalefet yapmaktan kaçınmıyorlar. Örneğin meşhur imar konuları... Yerel anlamda Büyükşehir Belediyesi'nde ana muhalefet durumundayız. İdareye yaptıkları yanlışlıkları göstermek için muhalefet yapıyoruz. Yapıcı muhalefet yapıyoruz. ASKİ borçlanmasına biz kabul oyu verdik iyi hatırlayacak olursanız bu konuda dahi eleştirildik. Siyaset yapacak olsam, o paranın verilmesine izin vermeyiz. Her borçlanmaya evet demeyiz. Hizmet adına samimi olan borçlanmaya evet deriz. Belediye çalışmalarını da başarılı bulamıyoruz. Şunu da yaptı iyi oldu dediğimiz bir tek şey göremiyorum.


- Adana Büyükşehir Belediyesi'nin projelerini nasıl buluyorsunuz?


- Hep kitapçıklarda kalan, maketleri yapılan, animasyonları sunulan projeler olarak karşımızda duran bu projeleri benim değerlendirmemi istiyorsunuz. Bahane üretmeyeceğim, hizmet yapacağım diyerek yola çıkan belediye idaresinin bütçesi 1.4 milyon lira. Biz bütçede hizmetlere yer ayırdık. Ama bu hizmetleri yapabilmek için irade gerekir. Kafanızın arkasında başka düşünceler olur ise başarılı olamazsınız. Suyu ucuzlatacaklarını söylediler. Bilbordlara çıkıp halka duyurdular. Halka soruyorum ben. Bir kişi de suyun ucuzladığını söylemiyor. İnsanlar bunu faturaları ile gösteriyorlar.


- Sizin proje getirdiğinizde yönetim nasıl bir tavır sergiliyor?


- Sinanpaşa kentsel dönüşüm alanı. Bu konuda yetki Büyükşehir'de... Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sözlü başkana ‘burayı bize verin biz yapalım' dedi. Büyükşehir Belediyesi vermedi, vermek istemedi. Paylaşalım diye teklif getirdi Sayın Çelikcan. Ona da razı olmadılar. Vazgeçtiler. Sinanpaşa'ya çivi çakılmadı. Ne düşündüler bilemiyorum. Oradaki vatandaşa haksızlık yapıyorlar. Aslında hizmetin önünde Hükümet durmuyor, maalesef kendileri duruyorlar. Meclis kürsüsünden dile getirdim. Köprü yapıyoruz ama Adana'nın henüz yapılmış bir master planımız yok. Ulaşım master planını yapmamak adına bir iradenin direncini görüyorum. Ulaşım master planı yaparak sonra yollar yapılır. Kafalarında net bir şey yok. Sonu tıkanıyor ve hizmet üretemiyorsunuz.


- Belediyede partizanlık yapıldığını düşünüyor musunuz?


- Ben çalışanların siyasi görüşlerine bakılarak yönetimin ona göre tavır almalarını doğru bulmam. Belediyede çalışan insan sonucunda. Evine ekmek götürmek derdinde... Ak Parti'nin mitinginde çekilmiş fotoğrafın var diyerek işine son verilen, CHP'ye ve HDP'ye destek veren çalışanlara değişik nedenlerle işine son veriyorsan bu doğru değildir. Garibanın, ekmek yiyenin ekmeği ile siyasi görüşünden dolayı oynanması doğru değil. İlk yıl çok kavgalar verdik bu konuda. Yüreğir Belediyesi'nde siyasi görüşünden dolayı işinden edilen, ezilen kişileri göremezsiniz. Belediye başkanı gerekli uyarıyı yaparak insanların mağdur edilmelerinin önüne geçilmelidir.


- Nisan ayında yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi komisyon başkanlıkları seçiminde tavırlarınız ne olacak?


- Bizim görüşümüz her üç siyasi partinin de ortak hareket ederek katılımcı bir şekilde ortak liste ile seçimleri yaparak komisyon başkanlarını seçelim isteriz. Bu tavra olumlu yaklaşır iseler yaklaşırlar ve destek veririz. Eğer destek vermez iseler Ak Parti'nin kendi adayları olur. Seçilir ya da seçilmez. Kendi siyasi partilerden seçilen kişilere dahi tahammül edemiyorlar. Mahkeme sonuçlarına rağmen tahammülleri olmadı. Bunu da hatırlanması lazımdır.


- Adana'da Ak Parti belediyeciliği adına genel bir değerlendirme yapar iseniz neler eksiktir? Neler olması gerekir?


- Adana'da yerel anlamda halkın en fazla hizmeti alabilmesi adına ‘Ak Parti Belediyeciliğine' ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Çevremizdeki Antep, Konya, Maraş, Kayseri gibi Ak Partili belediyelerin hizmetlerini bir görüp değerlendirin lütfen. Bu şehirler Adana'yı fersah fersah geçti. Adana'nın bundan yararlanamaması beni bir vatandaş olarak üzüyor. Benim de hayat standartlarımın yükselmesini istemek hakkım. Bu nedenle Ak Parti belediyeciliğinin Adana'da acilen tahsis edilmesi gerekir. Şuan da Adanalılar Ak Parti belediyeciliğinin Adana'ya dokunmasını istiyorlar. Ben bunu görüp tespit edebiliyorum. Adana'da firesiz tüm belediyeleri alıp 5 yıl içinde yeniden yeni bir Adana yaratmak bizim hedefimiz.


- Başkanlık sistemine bakış açınız nedir?


- Başkanlık sistemi demokratik sistemin, Cumhuriyetin bir alternatifi değil. Aksine ta kendisi. Daha iyi yapılacak olan hizmetlerin daha hızlı yapılabilmesi için istenen bir sistem. Biz bu konuda parti içinde eğitim alıyoruz. Neler getirip neler götüreceğini anlatmak zorundayız. Demokratik, Dünyada demokrasiyi ön plana çıkaran ülkelerin aslında başkanlık sistemini yerinde uyguladığını görüyoruz. Yani bunun demokrasinin alternatifi değil. Ben böyle görüyorum. Kişiler için çıkarılan bir sistem değil. Hizmet için çıkarılan bir sistem bu aslında.


- Kadınların siyasetteki yerini ve toplumdaki karşılaştıkları yaşam koşullarını, uğradıkları şiddet konuları gibi önemli konularda bir değerlendirme yapmanızı istemiş olsak neler söylemek istersiniz?


- Kadınlara Ak Parti en fazla değer veren, siyasette yer veren partidir. Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde bir tek bayan meclis üyesi var. O da Ak Partili. Sayın Hüseyin Sözlü'nün meclis üyemize koltuğu emanet etme usulünün yanlış olduğunu da bu vesile ile belirtmiş olayım. Makamın teklif ediliş şekli hoş değildi. Meclis öncesinde Aysun Hanımı makamına davet ederek nezaket kuralları içinde böyle bir teklif yapılabilirdi. Benim vurgulamak istediğim konu bu. 23 Nisan çocuğu gibi makama insan oturtmak tarzı ile yaklaşımın yanlış olduğunu söylüyorum. Ak Parti kadınların aktif olmasını istiyor. Bunu da sahada uyguluyor Ak Parti. Kadın dokunuşu elbette siyasette önemli. Kadına şiddet konusuna gelince, cinayetleri kadın, erkek, çocuk diyerek ayırmadan konuşmak gerekir. Kadına uygulanan şiddet bizim inancımız gereğince kesinlikle yasak. Bu şiddetin kanunla önlenmesi pek mümkün değil. Elbette kanun çıkarıp yasak koyacaksınız. Ancak insanların bilgilendirilmesi, eğitilmesi gerekir. Bu da zaman alan bir süreçtir.


- Siyasette hedefiniz nedir? Politika konusunda ileriki aşamada neler yapmayı düşünüyorsunuz?


- Bize verilen her görevi layığı ile yerine getirmeye çalışıyorum. Partinin her kademesinde bana verilen görevi yerine getirmeye çalıştım. Hizmet etmek, çalışmak, nereden olursa olsun ne şekilde olursa olsun partiyi iyi temsil edip başarılı olmak isterim. Bana verilen imkânı yüzümün akıyla değerlendirmek benim düşüncemdir. 
- Sorularımıza içtenlikle verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ediyorum.
- Ben teşekkür ederim. Başarılar dilerim.