Ozan Gülaçtı, ''Köprü borçlanması bahane!''

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinin olağanüstü toplanarak Devlet Bahçeli Köprüsü'nün yapımı için borçlanma yetkisi isteyeceğine işaret eden Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, bugüne kadar son 3 yıldır aynı köprü için borçlanıldığını belirtip 'Köprü borçlanması bahane gibi duruyor. Bu meclis bu borçlanmaya yetkiyi daha önceleri verdi. Alınan borç paralar nereye kullanıldı ortada.' Dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinin olağanüstü toplanarak Devlet Bahçeli Köprüsü’nün yapımı için borçlanma yetkisi isteyeceğine işaret eden Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı, bugüne kadar son 3 yıldır aynı köprü için borçlanıldığını belirtip ‘Köprü borçlanması bahane gibi duruyor. Bu meclis bu borçlanmaya yetkiyi daha önceleri verdi. Alınan borç paralar nereye kullanıldı ortada.’ Dedi.

SALT ÇOĞUNLUK GEREKİYOR

Aynı Devlet Bahçeli Köprüsü’nün gerekçe gösterilerek 2015 yılında 110 milyon, 2016 yılında 100 ve 27 milyon olmak üzere toplam 127 milyon, 2017 yılında ise 140 milyon lira belediyenin borçlandığını belirten Gülaçtı, ‘seçim öncesinde yangından mal kaçırır gibi komisyon ve meclis gündemine alınan bu borçlanma konusunda gurup olarak toplanıp karar alacağız. Olağanüstü meclis oturumunda istenilen borçlanma için meclis yetkisi yetmiyor. Yani oy çokluğu yeterli değil. Meclisin salt çoğunluğu yani 40 meclis üyesinin evet demesi gerekiyor. Evet denilse dahi bakanlık tarafından bu kararın onaylanması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

MALİYET HESAPLARI ARTTI MI?

Devlet Bahçeli Köprüsü’nün bir yıl önce 110 milyon liraya ihale edildiğini ve bugün istenilen borçlanma yetkisinin 250 milyon lira olduğunu belirten Ak Partili Gülaçtı, ‘maliyette bir artış mı oldu? Artı ise gerekçesi nedir? Projesi mi değişti? Bugüne kadar alınan borçlanma ile köprünün çok öncesinden yapılması gerekirdi. Temeli atılan yerde demirler dahi kalmadı, çürüdü! Adana Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmasını gerektiren yeni kalemlerde paraya ihtiyacı var gibi gözüküyor. Parti olarak gurubumuzda konuyu görüşüp karar alacağız ve meclis toplantısında kararımızı buna göre vereceğiz’ dedi ve kendisinin borçlanmayı şahsi görüşü olarak doğru bulmadığını açıkladı.