Ozan Gülaçtı, ''Ulaşım Master Planı istiyoruz''

Aralık ayı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülerek kabul edilen 'Şambayat'ın 5 binlik plan uygulaması'nın genel bir değerlendirmesini yapan Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, 'önemli olan binlik planlardır. Binlik planlar Çukurova Belediyesi tarafından doğru ve amacına uygun yapılır ise biz destek vermeye hazırız' dedi.

Adana’nın imar planını yapar iken kentin Ulaşım Master Planı’nın yapılmasının gerekliliğine işaret eden Ozan Gülaçtı, ‘Kentin sorunlarına günlük çözüm üretmeye çalışıyorlar. Biz ulaşım konusunu gündeme getiriyoruz. Hamlelerden bahsediyorlar ama ulaşım konusunda çivi çakılmıyor. Şambayat’ı imara açmak doğru bir olay. Ancak daha modern, daha az katlı evleri olan, orta yapı ölçekli, hakkaniyet ölçüleri içinde arsa sahiplerinin haklarını koruyan bir uygulama yapılması gerekir. Bunun takipçisiyiz. Bu konuda da Çukurova Belediyesi’nin yapacağı binlik planları bekliyoruz. Bakalım nasıl bir plan ortaya koyacaklar?’ dedi.

BİRLİKTE BU PLANI YAPALIM

Çukurova Belediyesi’nin hazırlayacağı binlik planların kente vizyon katacak nitelikte olması gerekliliğinin altını çizen Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Gurup Başkan Vekili Ozan Gülaçtı, ‘Adana’nın Ulaşım Master Planı yok. Bunu  da Büyükşehir idaresi neden ise bir türlü yapmak istemiyor. Biz bu konuyu çok önemsiyoruz. Ulaşım Master Planı olmayan bir şehirde imar düzenlemesini  istediğiniz kadar yapın. Bu kentin ulaşım sorunlarını çözemezsiniz. Ak Parti olarak biz doğru olarak bu kent için getirilen her hizmete evet diyen bir yapıya sahibiz. Çivi çakmak isteyenlere hatırlatıyorum. Bu kentin Ulaşım Master Planı’nı bu mecliste birlikte yapalım’