Özdağ: 'Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdik'

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimini ikinci turunda adaylardan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdiklerini söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanı seçimini ikinci turunda adaylardan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı verdiklerini söyledi. 

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından ortak basın açıklamasını yaptılar. 

Kemal Kılıçdaroğlu, güzel bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, "Türkiye'nin geleceği açısından, Türkiye'nin huzurlu bir ülke olması açısından, Türkiye'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşup, daha sağlıklı bir yol yürümesi açısından her iki siyaal parti sorumluluklar taşıyor. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde bir araya geldik. Oturduk, konuştuk, güzel sonuçlar elde edildi" dedi. 

Seçim sonrasında tekrar buluşacaklarını ve Türkiye'yi huzura kavuşturacak adımları kararlılıkla atacaklarını söyledi. 

Kılıçdaroğlu'na destek

Ümit Özdağ ise Türkiye'nin en önemli sorunun 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri gönderilmesi olduğunu belirterek, "Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye'nin ekonomik sorunlarını aşması mümkün değildir. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız" dedi. 

 Cumhurbaşkanı seçiminde ikinci turun 28 Mayıs'ta yapılacağını hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu:

"AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Bizden destek istediler. Kendilerine sorduk, 'Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz' diye. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ile görüştük. Kemal Bey, çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ve bu politikayı izleyeceğini söyledi. 

Bu politikanın detaylarını konuştuk ve Zafer Partisi'nin önermiş olduğu, bir sene içinde uluslararası hukuka uygun, insan hakların gözeten... Suriyelilerin Suriye'de güvenliğini sağlayacak, Türkiye ekonomisinin üzerindeki büyük yükü de kaldıracak, sokaklarımızı tekrar güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokaklarımızdan, okullarımızın önünden çözecek bir model üzerinde kendisiyle fikirbirliğine vardık. Ve bundan dolayı da Zafer Partisi olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda destekleme kararı verdik."

Özdağ, tüm seçmenlere Kılıçdaroğlu'nu destekleme çağrısı da yaptı. 

Özdağı'ın kararını açıklamasının ardından basın toplantısını izleyen bir gruptakiler "Birleşe birleşe kazanacağız", "Bozkurt Ümit" şeklinde sloganlar attı. (ajansbizim)