Özdiş: ''Baskı politikaları 'Hayır' ile püskürtülecek''

Ç.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Çamlık Topluluğu'nun geleneksel buluşmasına katılan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 15 Temmuz sonrasında AKP iktidarının görevden uzaklaştırdığı akademisyen sayısının, tüm darbe dönemlerinde tasfiye edilen akademisyen sayısının 20 katı olduğunu söyledi.

Ç.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunları Çamlık Topluluğu her yıl olduğu gibi bu yıl da buluştu. İnşaat Mühendisi olan ve aynı okuldan mezun CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de yıllar öncesinde temeli atılan dostluğa katılanlardandı.

Eski dostların hasret giderdiği ‘Çamlık buluşması’nda referandumu ve Türkiye’nin 15 Temmuz sürecini değerlendiren Milletvekili Özdiş,  15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK’larla üniversitelerden uzaklaştırılan öğretim üyesi sayısı tüm darbe dönemlerindeki tasfiye edilen hoca sayısının 20 katını aştığını söyledi.

HAYIR DEMEZSEK DÖNÜLMEZ YOLA GİRERİZ

FETÖ terör örgütüne mensup oldukları iddia edilerek bir çok demokrat akademisyenin ve öğretmenin AKP karşıtı olduğu için görevlerinden ihraç edildiğini kaydeden Özdiş, “Demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz bir yol ayrımına gelmiştir. 16 Nisan’da halkımızın ‘Hayır’ oylarıyla demokratik parlamenter sisteme yeniden ve daha sıkı sıkı sarılacağız. Ben halkımızın demokratik parlamenter sistemden vazgeçeceğine inanmıyorum. Ülkemizin ve bizlerin geleceği bir kişinin iradesine bırakılamaz” dedi.