Özel hastanelerin kurnazlığı!

Adana’da bazı özel hastanelerin acil servise gelen hastalardan poliklinik hizmeti veriyormuş gibi gösterip ücret aldıkları öğrenildi.

Çukurova Barış Gazetesi Muhabiri’nin derlediği bilgilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli olan ya da sözleşmeli olmayan tüm hastanelere acil vaka sebebi ile giriş yapan hastalardan hastanenin herhangi bir ücret talep etme hakkı bulunmuyor. Buna rağmen bazı hastanelerin acil servise gelen hastalardan para talep etmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Bazı özel hastanelerin acil vaka olarak giriş yapan hastalardan para alabilmek için poliklinik hizmeti vermiş olarak gösterdikleri bildirildi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli olan ya da sözleşmeli olmayan tüm hastanelere acil vaka sebebi ile giriş yapan hastalardan hastanenin herhangi bir ücret talep etme hakkının bulunmadığını belirtti.

-GİRİŞ KAYDINIZA BAKIN-

Bazı hastanelerin acil servislerine giriş yapan hastalardan para aldığı yönünde kendilerine de bilgiler geldiğini belirten Arıkan, ‘’Bu hastanelerin yaptıkları doğru değil.   Bazı hastaneler acil vakalardan ücret alabilmek için poliklinik hizmeti verilmiş gibi gösteriliyordur. . Acil vakalardan para talep ediliyorsa hastaneye giriş kaydınızın nasıl yapıldığına kesinlikle bakın.  Buna bakmak vatandaşların en doğal hakkı’’ dedi.