Özel okullara OGES bilgilendirmesi

MEB'in Adana’daki toplantısına Erkan Koleji ev sahipliği yaptı.

Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki özel okullarının kurucuları ve yöneticileri, Ortaöğretime Geçiş Sınavı (OGES) ve ortak sınavlar konularında bilgilendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), ortaöğretime geçiş ile ilgili yeni yönetmeliği sonrası yapılan çalışmalarda, bakanlığa bağlı resmi ve özel olmak üzere tüm okulların bilgilendirilmesi amacıyla toplantılar yapılmaya başlandı. Özel okulların kurucuları ve ortaokul bölümü yöneticilerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, İzmir ve İstanbul'da yapılan toplantılar serisi Adana'da sürdü. Adana'da Erkan Koleji Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Adana'nın yanı sıra, Mersin, Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan özel okullar kurucuları, ortaokul yöneticileri katıldı. Bölgesel toplantıda, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Küçük, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, Bakanlık Müşavirleri Ercan Demirci, Naci Haliloğlu ve Melih Türedi, Milli Eğitim Uzman Yardımcıları Aykut Ruşen Ustaalioğlu ve Muhammet Uslu, OGES hakkında bilgiler aktardı, soruları cevaplandırdı.

Bilgilendirme toplantısına, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü  Erdal Denge, Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, Erkan Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Nazmiye Çabuk da katıldı. OGES toplantısının, İzmir ve İstanbul'dan sonra Adana'da da yapılmasının büyük önemi bulunduğunu belirten Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Hatipoğlu, "Yeni sınav sistemi bazı değişiklikleri öngörüyor. Çocuklarımızın geleceği açısından da OGES önemli. Bu açıdan bu konuda özel okulların bilgilendirilmesi yararlı oldu. Böylesine önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmak, bölgemiz illerinden eğitimci meslektaşlarımızı okulumuzda ağırlamak bizi ayrıca mutlu etti" dedi.