Özel Olimpiyatlar Bölge Şampiyonası Başladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Özel Olimpiyat Bölge Şampiyonası başladı. Oyunlara 11 farklı ilden 4 branşta toplam 219 sporcu katıldı.

ÇÜ Prof. Dr. Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.  Açılışa katılan Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten yaptıkları konuşmada sporun özel sporcular üzerindeki önemine değindiler.

“Özel sporcularla, Hayat Birlikte, Oyun Birlikte Güzel” diyen Dilek Sabancı, yaptığı konuşmada, özel olimpiyatlar Türkiye ailesini her geçen gün biraz daha büyüttüklerini, özel sporculara fırsat verilmesi halinde hayatı ve oyunu güzelleştireceklerini belirterek Adana Valisi Mustafa Büyük, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ÇÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ile sporcu, antrenör, hakem ve gönüllü ekiplere teşekkür etti.

Etkinliğe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ile Spor Servisi Şefi Hanifi Altun da katıldı.

2 gün sürecek karma futbol, masa tenisi, yüzme ve atletizm müsabakalarına 11 farklı ilden toplam 219 özel sporcu katılıyor.