Özgan'dan üretime destek

Kozan Belediyesinin destek verdiği yöresel üretime Türkiye'nin dört bir yanından destek yağmaya devam ediyor.Kozanlı kadınların el emeği ürünleri yerel yönetimlerin destekleri ile Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alıyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan öncülüğünde yöresel ürün merkezi kurulmasıyla ilçedeki kadınlar, roman vatandaşlar ve üreticiler desteklenerek belediye öncülüğünde Türkiye’nin bir çok bölgesinden belediye öncülüğünde sipariş alıyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan  300 adet hediyelik ürün siparişi aldıklarını ve kadınların başarısı olduğunu kaydederek Kozan, ve Feke bölgesinde  nar ekşisi, lavanta, kamış sepet , zeytin yağı , pekmez, karakılçık buğdayı gibi bölgeye özgü lezzetleri üreten emekçilerin desteklenmesi adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Başkan Özgan, Kozan Belediyesi sosyal yaşam merkezinde yaptığı basın toplantısında kozan ve çevre ilçelerde üreticilerin desteklenmesi adına yöresel ürünler merkezinin Kozan belediyesi iştirakler müdürlüğü olarak proje ile örnek bir çalışma yapıldığını ifade etti.

300 adet ürün üretimi yapan ilçedeki emekçilere teşekkür eden Başkan Özgan, “ Kozan Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde köylü kadınların yetiştirdiği yöresel ürünler doğal ve hijyenik bir şekilde paketleniyor. Hem sanal ortamda hem de birebir yapılan görüşmeler ile yöresel ürünler Türkiye'nin birçok noktasına gönderiliyor. Son olarak, bir kuruma 30 pakette 300 ayrı ürün gönderildi. Yapılan bu ticaretten 30 bin TL para kazanıldı. Bir yıldan fazla oldu bu ürünlerin pazarlamasını yapmaya başlayalı. Pazarlamalarımızda ciddi bir artış var. 300 tane yöresel ürünümüzü bir ilimizdeki kuruma satışını yaptık. Kuytucaklı, Bucaklı, kadınlarımıza Gaziköy’de ki ve Türkeli Mahallesi'ndeki romanlarımıza kısacası bütün üretici kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sepetlerimiz artık yok olmaya yüz tutmuştu bu kültür. Ama şimdi tekrardan üretime geçildi. Hatta bazı diğer ilçelerimiz de Karataş gibi, Feke gibi burada sepet yaptırıp yöresel ürünleri paketliyorlar. Yani bu değerli bir çalışma. Bundan birçok insanımız faydalanıyor. Hijyenik ortamda hazırlanıyor. Profesör Doktor Hikmet Saygılı hocamız bu işin başında  ve ürünler steril olarak satışa sunuluyor.  İlçemizdeki ve çevre ilçemizdeki tüm üreticilerimizi desteklemekten mutlu oluyor. bu emek verilen üretime destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kozan