Özkan, ''Yeniden 5. sırayı isterim''

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP'den 5.sıra parti kontenjanı olarak milletvekili adayı yapılan Dr. Mustafa Kemal Özkan, seçimlerde 5.sıradan milletvekili adayı olmayı kendisinin istediğini ve bugün bir seçim daha yapılmış olsa kendisinin aday olması halinde ilk sıraları istemeyerek 5.sırayı isteyeceğini ve bunun da kendisi adına önemli bir duruş olduğunu söyledi.

Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Dr. Kemal Özkan, Kozan başta olmak üzere kuzey ilçelerinde CHP'nin oylarını artırdığının altını çizip 7 Mart tarihinde neden 5 milletvekili çıkaramadıklarını ise şu cümlelerle ifade etti. ‘Üç nedeni var bana göre. Birincisi CHP'li kardeşlerimizin HDP'ye destek vermeleri, partili belediyelerin, belediyeleri ve seçilmişlerin silahlı saldırıya uğramaları ve belediye başkanlarının parti içindeki duruşları nedeniyle ortaya çıkan küskünlükler'


BENİM KUSURUM YOK


Seçimlerden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinden seçimlerin değerlendirmesine ait bir rapor istediğini ve bunu da hazırlayarak genel başkana sunduğunu kaydeden Dr. Kemal Özkan, ‘Bugün eğer ben milletvekili olarak mecliste değilsem ve seçilememiş isem, 1 Kasım'da listeye alınmamış isem kendi kusurumdan dolayı değil, partililerimin kusurlarından dolayı kaybetmiş durumdayım. Kişi olarak ben CHP'ye oy getirdim, partimi ayağa kaldırdım. Benim bölgemde alınan oylar bunun kanıtıdır' dedi.