Öztanrıöver: ''Kent estetiği önceliğimiz olacak''

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretleri sürdüren Çukurova Belediye Başkan Aday Aday CHP’li Murat Öztanrıöver, TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya’ya yaptığı ziyarette Çukurova ilçemizde bölgesel ve kültürel doku muhafaza edilerek, yeni imar planlarında “kent estetiği” önceliğimiz olacak dedi.

CHP’li Murat Öztanrıöver, “Çukurova ilçesinde oluşturulacak yeni imar planlarında kent estetiğinin de dikkate alınmasını sağlayacağız. Bölgesel ve kültürel dokunun muhafaza edilerek yeni yerleşim alanlarının oluşması için gerekli çalışmaları yapacağız. Islah çalışmalarımız da Çukurova ilçesindeki bulvar üzerindeki binaların ön cephelerine giydirme, boyama ve farklı tarzlar uygulayarak ilçe sınırlarının nerede başlayıp, nerede bittiğini hissettireceğiz. Yapacağımız ön cephe çalışmaları ile ilçenin kendine özgü bir dokusunun ve tarzının oluşmasını sağlayacağız”

ÇUKUROVA’DA TURİZM SEKTÖRÜ OLUŞTURULACAK

Çukurova da oluşturacağımız farklı modern ve klasik dış cephe görünümler ile ilçenin ilgi merkezi olmasını sağlayacaklarını da söyleyen CHP’li Murat Öztanrıöver, “Bazı ön cephelere tarihi giydirmeler uygulatarak farklılığı öne çıkaracağız. Çukurova ilçesinin de turizm sektörünün de oluşmasını sağlayacağız. İlçemizin turizm potansiyelini Adanalı ve diğer şehirlerdeki iş adamlarına hissettirip, bu ilçeye büyük turizm işletmelerinin yapılmasını ve turizm sektöründe yatırımların gerçekleşmesine ön ayak olacağız. Özellikle göl ve doğal güzelliğin buluştuğu yerlerde sportif etkinliklerin yapılabileceği tesisler kurulmasını sağlayıp, burada yapılacak sportif müsabakalarla ilçemizi önce Türkiye’ye sonra dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

BELEDİYEDEKİ SORUNLARI BAŞKAN ÇÖZMELİDİR

Ürettiğiniz projelerde köyler dahil, kenti bir bütün olarak ele almanız gerekir diyen TMMOB Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Ulaş Çetinkaya, Belediyenin gayrimenkulleri bir araya getirilerek nasıl bir Çukurova istiyorsanız ilgili mühendisliklerden görüş alış verişinde bulunularak, bir prototip hazırlatılıp, inşa edilebilir. Bir belediyede sorun varsa, o sorunu belediye başkanları çözmelidir. İyi ekibi olan, İyi çalışacak yöneticilere ihtiyaç vardır. Siz projeleriyle öne çıkan birisiniz. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum, yolunuz açık olsun dedi.