Öztarnıöver ailesinden Barışık'a nezaket ziyareti

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından kaftanı giydirilen ‘Yılın Ahisi’ Hasan Öztanrıöver ve oğlu Çukurova Belediye Başkan A. Adayı CHP’li Murat Öztanrıöver, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ı makamında ziyaret etti.

Yılın Ahisi seçilmekten çok mutlu olduğunu ifade eden ‘Yılın Ahisi’ Hasan Öztanrıöver, “Bana bu onuru yaşattığınız için sizlere ve tüm esnaf sanatkârlar camiasına teşekkür ediyorum. 55 yıldır döküm ustalığı yapıyorum. Halen çalışıyorum. Yaptığım işi çok seviyorum. Atatürk’ün dediği gibi insan her şey olabilir ama sanatkâr olamaz. Ben yılların ustasıyım. Mesleğimde çok ustalar yetiştirdim, her biri benim için bir evlat gibidir. Onlarda zaten bana ‘baba’ diye hitap ederler. Bu da benim için çok gurur verici bir durumdur. Allah herkese nasip etsin” dedi.

Yılın Ahisi Hasan Öztanrıöver, kendi döküm atölyesinde 600 derece sıcaklıkta eritilerek dökümü yapılan, Alüminyum döküm hediyeleri başkan Barışık’a hediye etti.

 

Yardımcıları Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette hediyeler için teşekkür ederek Ahilik makamını hak etmiş bir büyüğümüz ve ustamızsınız diye konuşan Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, “Yaradan sana ve tüm insanlara kazasız, belasız, felaketsiz, sağlıklı, sıhhatli bir mutluluk ve hayırlı ömürler versin. İyi bir sanatkarsınız, bakmakla yükümlü olduğunuz ailenizi ve evlatlarınızı, kimseye muhtaç etmemek için bu güne kadar mücadele verdiniz, hala devam ediyorsunuz.  Bizim için medarı iftiharsınız. Başımızın tacısınız” dedi.

 

CHP’Lİ ÖZTANRIÖVER, BENDE BU OCAKTAN YETİŞTİM

Adana’da belediyecilik konusunda sorunların neler olduğu ile ilgili birçok çalışmalar yaptığını ve Çukurova ilçe için tavsiye edilecek her fikre açık olduğunu belirten CHP’li Murat Öztanrıöver, Bir esnaf çocuğu olmasının, kendi başarısında büyük rolü olduğunu söyleyerek “Babamın yılın ahisi seçilmesinden dolayı çok mutlu ve gururluyum. Bundan sonra ahi çocuğuyuz. Hayatımızı daha dikkatli ve bu felsefenin gereğine göre yaşamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sizin gibi baba dostlarımız ile kurduğumuz diyaloglar ve fikir alış verişlerimiz elimizi güçlendirmektedir. Bizde bu ocaktan yetişen biri olarak, sizin vereceğiniz bilgileri ve önerileri her zaman almak isteriz” şeklinde konuştu.

 

Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, "Belediye Başkanlarından, adaylarımızdan dürüstlük, dürüstlük, dürüstlük bekliyorum.  Sizde bu meziyetlere aile olarak uygunsunuz. Başarlı ve memlekete faydalı olacağınızdan eminim Allah yolunuzu açık etsin” dedi.