Para muslukları kör!

Sivas'ın elektrik şirketi ÇEDAŞ Sivasspor'a yardımlarıyla örnek olurken Adana'daki Enerjisa ve Aksagaz firmalarından tık yok.

Adana’nın sahipsizliğini her zeminde konuşan Adanalı artık Adana’dan para kazanan firmalarında kente ve kentin takımlarına karşı duyarsız davranmalarına da alışmak zorunda kalacak.

BAKIN NELER YAPMIŞLAR

Dün Sivas’ın elektrik ihtiyacını karşılayan firması olan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş (ÇEDAŞ), Sivasspor’u ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ‘Adana Demirspor maçına gidecek Sivaslılar için ulaşım imkânı sağladık. Passolig ve bilet konusunda takıma yardımcı olduk. Bu yıl da loca kiraladık. Maddi ve manevi ne gerekiyor ise elimizden geleni yapacağız’ diyerek kentte kazanan bir şirketin o kente nasıl yardımcı olduğunu izah etti.

ENERJİSA VE AKSAGAZ ÖRNEĞİ

Adana’da dev bir yatırımı elinde bulunduran Enerjisa ile Aksagaz gibi büyük iki firmanın kentimizin 2 güzide takımı olan Adanaspor ile Adana Demirspor’a bugüne kadar maddi yardımlarının olup olmadığını öğrenerek mukayese yapmak istedik. Yaptığımız araştırmada her devasa şirketlerin kentin profesyonel iki takımına maddi anlamda katkılarının olmadığını ne yazık ki öğrenmek zorunda kaldık. Sahipsiz Adana’da kazananların bu kente yardımlarının da olmadığını görmek Adanalılar’ı üzüyor.

KULÜP BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Gazete olarak Adanaspor ve Adana Demirspor Kulüp Başkanlarına buradan bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Bugüne kadar haberimize dayanak olarak verdiğimiz bu iki devasa şirket ile bunların haricindeki Adana’dan para kazanan şirketlerden takımlarına maddi ve manevi katkılarının olup olmadıklarını Adana kamuoyu ile paylaşmalarını istiyoruz. Şirketlerin de takımlarına nasıl bir katkı koyabileceklerini ve taleplerinin ne olduklarını Adanalılar ile paylaşmalarını talep ediyoruz. Bu kentin 2 güzide takımına destek vermek adına tüm şirketlerimize de çağrıda bulunmak istiyoruz.