Park bahçelerin yerine yeni otogar

Adana Büyükşehir Belediyesi, kente yeni otogar kazandırmak için aradığı arsa yerini belirledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kente yetersiz gelen mevcut otogarı buradan taşıyarak yeni bir otogar yapılması adına düğmeye bastı. Bir süredir otogar yeri olarak aranan arazi bulundu. Halen Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kullandığı Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerindeki 80 dönümlük araziye otogar yeri yapılması için ilgili madde komisyonda görüşülmeye başlanıldı.

YENİ YERE İTİRAZ VAR

Sarıçam İlçesi’nde daha önce bulunan arazinin otogar yapımına uygun olmadığına karar veren Büyükşehir Belediyesi idaresi, otogar yapımı ile ilgili maddeyi meclis gündemine getirdi. Meclisten ilgili komisyonlara sevk edilen otogar yeri dosyası komisyonda görüşülüyor. 80 dönümlük Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerindeki halen Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kullandığı arazinin de otogar yapılmasına uygun olmadığı yönünde komisyonlarda görüşün hâkim olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.

MOTOSİKLET ALIMI VE SERMAYE ARTIRIMI

Bu arada dün toplanan belediye meclisi Adana Emniyet Müdürlüğü’ne satın alınarak hibe edilecek olan 20 adet motosiklete onay verdi. Ulaşım A.Ş’nin 7 milyon lira olan sermayesinin 17 milyon liraya çıkarılıp 10 milyon liralık sermaye artışına ait komisyondan gelen ilgili madde mecliste oy birliği ile kabul edildi. Ulaşım A.Ş’nin sermaye artırımının ilgili şirket bünyesinde hizmet veren belediye ekmekçilik işletmesine ait bir aktarım olduğu ve sermaye artışının bu kalemde kullanılacağı belirtiliyor.