Parklardaki büfeler kaldırılacak

Seyhan Belediyesi'ne ait parklar içinde encümen kararı ile ihale edilerek kiraya verilen bütün büfelerin kaldırılmasına karar verildi. Konuyu CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş gündeme getirdi. AK Parti, CHP ve MHP gurupları da destek verince konu mecliste karar altına alınma ihtiyacı duyuldu.

Seyhan Belediyesi’ne ait parklar içinde encümen kararı ile ihale edilerek kiraya verilen bütün büfelerin kaldırılmasına karar verildi. Konuyu CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Vursavuş gündeme getirdi. AK Parti, CHP ve MHP gurupları da destek verince konu mecliste karar altına alınma ihtiyacı duyuldu.

ATO’NUN VALİLİK ÜZERİNDEN TALEBİ VAR

Adana Ticaret Odası’nın valilik üzerinden bir talepte bulunarak haksız rekabet ortamını da beraberinde getirdiği ifade edilen parklardaki büfe uygulamasının yeşil alanları katlettiği, bin m2’nin altındaki parklarda büfenin bulunmadığı, bin m2’nin üzerindeki parklarda ise en fazla yüzde 3 oranındaki alanı kaplayacak parkların olduğu belirtilip daha sonra park içinde suni büyüme ile büfelerin büyütüldüğüne işaret edildi.

 

SEYHAN BELEDİYESİ ÖRNEK OLSUN

Konu hakkında açıklamada bulunan Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, meclis üyelerinin kararına saygı duyduğunu ve kendisinin de katıldığını belirtti ve yasal düzenlemenin yapılarak Seyhan Belediyesi’nin bu uygulamasının diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini, diğer belediyelere de bu konuyu götürüp Büyükşehir Belediyesi’nde alınacak olan bir karar ile Adana genelinde tüm parklarda bu kararın alınmasın doğru olacağına işaret etti.